Twitch звільнив усіх членів ради безпеки: їх замінять обрані користувачі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Керівництво стрімінгової платформи Twitch від сьогодні припиняє роботу всіх членів Консультативної ради безпеки (Safety Advisory Council), повідомляє CNBC з посиланням на власні джерела. Їхнє місце займуть посланці Twitch.

Реклама

Ігрова потокова платформа, що належить Amazon, сформувала раду в травні 2020 року, щоб «поліпшити підхід Twitch до питань довіри та безпеки» — він консультував керівництво ресурсу щодо «розробки нових політик та оновлення» існуючих, щодо «розробки продуктів та функцій для покращення безпеки та модерації» , а також щодо «захисту інтересів маргіналізованих груп». Протягом чотирьох років експерти також консультували компанію з питань «рейдів ненависті» щодо маргіналізованих груп та з питань політики щодо наготи.

У другій половині дня 6 травня членів ради викликали на засідання та повідомили, що всі існуючі контракти припинять діяти 31 травня 2024 року, і оплату своїх послуг за другу половину року члени ради не отримають. В органі засідали не співробітники компанії, а сторонні експерти, зокрема доктор Самір Хіндуджа (Sameer Hinduja), один із керівників Центру досліджень у галузі кібербулінгу; Емма Льянсо (Emma Llansó), директор проекту «Вільний вираз» при Центрі демократії та технологій; а також доктор Т. Л. Тейлор (Dr. TL Taylor), співзасновник та директор некомерційної організації AnyKey, яка виступає за різноманітність та інклюзивність в іграх.

«Надалі Консультативна рада з безпеки складатиметься переважно з осіб, які виступають посланцями Twitch», — наводить CNBC цитату із надісланого керівництвом платформи електронного листа. Посланці Twitch – це користувачі платформи, «особливо обрані через позитивний вплив, який вони вплинули на спільноту Twitch». Величина оплати праці членів Консультативної ради безпеки залежала від тривалості контракту і становила від $10 000 до $20 000 на рік. Зараз Twitch залучила «нових членів ради, які запропонують свіжі, різноманітні погляди», повідомив представник компанії. У програмі посланців Twitch зараз значаться понад 180 користувачів, “з цим новим форматом ми зможемо залучити ще більше голосів та точок зору”. Чи буде членство у раді оплачуватись і далі, у компанії не уточнили.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ