Представлено першу у світі карту пам’яті формату SD об’ємом 4 Тбайт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На заході NAB Show, що проходить цього тижня, компанія Western Digital представила карту пам’яті SanDisk Extreme Pro SDUC з рекордною ємністю — 4 Тбайт. Щоправда, у вільному продажу вона з’явиться лише 2025 року.

Представлена ​​карта пам’яті відповідає стандарту Secure Digital Ultra Capacity (SDUC, обсяг одного накопичувача до 128 Тбайт), використовується інтерфейс Ultra High Speed-I (UHS-I). Клас швидкості 10 має на увазі мінімальну швидкість запису 10 Мбайт/с і максимальну швидкість передачі даних до 104 Мбайт/с. Карта відповідає стандарту Video Speed ​​Class V30, отже мінімальна швидкість послідовного запису не опускається нижче 30 Мбайт/с.

Використаний у карті пам’яті тип NAND-пам’яті не вказаний, так само як і вартість, проте враховуючи, що SanDisk Extreme Pro об’ємом 1 Тбайт продається за $140, ціна новинки буде дуже пристойною. За словами Western Digital її обсягу та швидкості має вистачити для запису тривалих відеороликів у форматах 4K і навіть 8K.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще WD представила карти пам’яті SanDisk форматів SD і microSD на 128 і 256 Гбайт, який забезпечують швидкість передачі в 4,4 рази вище, ніж у найшвидшої карти microSD UHS-I від Western Digital. Новинки націлені на професіоналів, які працюють з великими обсягами відео у високій якості.

Також були показані карти пам’яті SanDisk Extreme PRO форматів SDXC та microSDXC об’ємом 2 Тбайт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.