ЗМІ: Google готує до запуску платний пошуковик зі штучним інтелектом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За інформацією Financial Times, компанія готує до запуску оновлену версію фірмового пошуковика з АІ-алгоритмами. На відміну від наявного рішення, він буде платним. Журналісти розповіли, чого можна очікувати від майбутнього нововведення.

Актуальна версія пошуку Google вже підтримує дві функції на базі ШІ, але лише в тестовому режимі і не у всіх регіонах. Перша називається SGE, або “досвід генеративного пошуку”. Вона включає розширений огляд результатів пошуку. Друга, що отримала назву “SGE під час перегляду веб-сторінок”, додає кнопку для виділення ключових моментів пошукової видачі та посилання, що ведуть на певні розділи показаної сторінки.

Згідно з джерелом, Google у майбутньому має намір зробити обидві ці функції платними, при цьому передплатники однаково бачитимуть рекламу. Інформації про тариф і дату впровадження ШІ-функцій у стабільну версію пошуковика поки що немає. Financial Times також повідомляє, що в майбутньому Google може розробити кілька безкоштовних ШІ-функцій, але подробиці про них не повідомляються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.