X (Twitter) увімкнув функцію дзвінків для всіх: як і чому ви повинні її відключити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

X (колишній Twitter) зробив аудіо- та відеодзвінки доступними для всіх. Однак, оскільки функція включена за замовчуванням, ви повинні знати, як її вимкнути, а також деякі важливі відомості про те, як працюють дзвінки в X. І це незалежно від того, чи хочете дзвонити і приймати дзвінки в X чи ні.

Аудіо- та відеодзвінки в X тепер включені за замовчуванням

Аудіо- та відеодзвінки, які раніше були доступні тільки для користувачів X Premium, тепер відкриті для всіх користувачів і включені за замовчуванням на всіх акаунтах X. Ця зміна відбулася наприкінці лютого 2024 року, про що X оголосив у повідомленні на платформі (див. нижче).

X додав можливість аудіо- та відеодзвінків у платформу на iOS у жовтні 2023 року та на Android у січні 2024 року. Однак, хоча приймати дзвінки могли всі, здійснювати їх могли лише передплатники X Premium. Тепер же дзвонити та приймати дзвінки можуть усі, незалежно від того, чи платять вони за привілей користуватися X.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відкриття функції дзвінків всім звучить як позитивний крок. Однак те, що вона увімкнена за умовчанням, означає, що тепер ви можете отримувати дзвінки, не бажаючи цього і навіть не знаючи, що функція включена.

Як працюють аудіо- та відеодзвінки в X

Функція дзвінків у X дещо заплутана. Важко зрозуміти, кому ви можете телефонувати і хто може телефонувати вам, але ми постараємося допомогти вам розібратися в цьому. Основна передумова у тому, що це облікові записи можуть як здійснювати, і приймати дзвінки. Однак те, кому ви можете дзвонити і хто може дзвонити, залежить від налаштувань обох сторін.

За промовчанням ви можете приймати дзвінки від усіх, за ким слідкуєте або хто є у вашій адресній книзі (якщо ви надали X доступ до списку контактів). Але ви можете змінити це в налаштуваннях Прямих повідомлень, вибравши піктограму шестерні у верхньому правому куті вкладки Прямі повідомлення.

Тут ви знайдете можливість увімкнути або вимкнути аудіо- та відеодзвінки, а також встановити прапорці для груп людей, яким ви хочете дзвонити. Також є прапорець “Підвищена конфіденційність дзвінків”, який потрібно включити, щоб “не розкривати співрозмовнику свою IP-адресу під час дзвінка”.

Щоб зателефонувати комусь, натисніть вкладку “Повідомлення” в нижньому правому куті програми, виберіть того, кому хочете зателефонувати, а потім натисніть або на значок камери (для відеодзвінка), або на значок телефону (для аудіодзвінка). Ви побачите можливість зателефонувати комусь тільки якщо він відправив вам хоча б одне DM.

Щоб прийняти дзвінок, потрібно погодитися, коли ви побачите повідомлення про те, що вам дзвонять. Див. наш посібник з виправлення зниклих повідомлень в Android, якщо у вас виникнуть проблеми.

Як вимкнути функцію дзвінків у X

Оскільки функція дзвінків у X включена за замовчуванням, якщо ви хочете відмовитися від неї, вам доведеться зробити це вручну:

Чому слід вимкнути функцію дзвінків у X

Хоча в X за промовчанням функція дзвінків включена для всіх, ми рекомендуємо вам хоча б подумати про відключення цієї функції. Найважливіша причина полягає в тому, що хоча ви можете не дзвонити нікому, поки ця функція включена, люди все одно можуть вам дзвонити. Враховуючи, що у X вже є проблема зі спамом, це не найкращий варіант.

Інша, більш суб’єктивна причина полягає в тому, що дзвінки на X залишають бажати кращого. Щоб написати цей посібник, я двічі дзвонив своєму редактору на X: один раз зі звуком і один раз із відео. В обох випадках якість звуку була шокуючою, з великою затримкою, і ніхто з нас не міг чути один одного досить добре, щоб підтримувати розмову.

Що потрібно врахувати, перш ніж залишати функцію дзвінків у X увімкненій

Якщо ви хочете залишити функцію дзвінків у X включеною, щоб люди могли дзвонити вам, принаймні спочатку подумайте про наступне.

Якщо ви не ввімкнете підвищену конфіденційність дзвінків (як уже говорилося раніше), ви можете передати співрозмовнику свою IP-адресу. Це відбувається тому, що стандартні дзвінки, згідно з Довідковим центром X “маршрутизуються одноранговими, так що IP-адреса кожної зі сторін може бути видно іншій стороні”. Однак якщо одна зі сторін увімкнула опцію Enhanced call privacy, дзвінок буде “переданий через інфраструктуру X, і IP-адреса будь-якої сторони, у якої включено це налаштування, буде замасковано”.

Хоча витік вашої IP-адреси – це не кінець світу, це також не ідеальний варіант. Ви повинні знати про це. що хтось може зробити з вашою IP-адресою, особливо якщо розкриття вашого розташування представляє для вас особливу небезпеку.

Ще один момент, який слід враховувати – це передбачувана відсутність наскрізного шифрування. Оскільки X не згадує про шифрування дзвінків у жодній із своїх документацій, ми можемо зробити висновок, що вони, швидше за все, не шифруються. Що, якщо це правда, дозволить X прослуховувати ці розмови.

Враховуючи, що більшість програм для обміну повідомленнями тепер дозволяють телефонувати людям, ми не здивовані, що X/Twitter відкрив цю функцію для всіх. Однак її включення за умовчанням передбачає, що всі хочуть дзвонити та отримувати дзвінки від людей, з якими вони знайомі лише у мережі. Потенційні проблеми з конфіденційністю, які в даний час виникають при використанні X-дзвінків, а також те, що функція в будь-якому випадку не дуже зручна, означає, що ми рекомендуємо відключити її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.