В мережу просочилися подробиці про MediaTek Dimensity 9400 – конкурента Snapdragon 8 Gen 4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

MediaTek викликала величезний резонанс, коли наприкінці минулого року анонсувала чипсет Dimensity 9300, оскільки цей процесор відмовився від маленьких ядер процесора на користь лише потужних ядер процесора. Схоже, що тайванський розробник чіпів може дотримуватися цього агресивного підходу і в наступному поколінні чіпів.

Інсайдер з Weibo Digital Chat Station стверджує, що Dimensity 9400 знову відмовиться від маленьких ядер процесора на користь використання ядер серій Cortex-X5, Cortex-X4 та Cortex-A7xx. Витік не розкрив макет процесора, але якщо він буде схожий на Dimensity 9300, то ми можемо очікувати одне ядро Cortex-X5, три ядра Cortex-X4 і чотири ядра Cortex-A730.

На папері це буде надзвичайно потужний процесор, але Dimensity 9400 зіткнеться з жорсткою конкуренцією в Snapdragon 8 Gen 4 пізніше цього року. Qualcomm вже підтвердила, що це буде перший чипсет для смартфонів з власними ядрами Oryon. Тож ми з нетерпінням чекаємо, як ці два процесори будуть конкурувати між собою в цьому плані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не єдина інформація, яку ми чули про наступний флагманський процесор MediaTek, оскільки сама MediaTek підтвердила, що її чіп наступного покоління буде виготовлений по 3-нм техпроцесу TSMC. Менший виробничий процес зазвичай означає менший та ефективніший дизайн.

Digital Chat Station додає, що запуск Dimensity 9400 запланований на жовтень, тому ми, швидше за все, побачимо перші телефони з цим кремнієм у Китаї до кінця 2024 року.

Витік також стверджує, що чіп Dimensity 9300 Plus має бути запущений у травні як оновлення в середині року. Вони додали, що він матиме пікову тактову частоту 3,4 ГГц і графічний процесор з тактовою частотою 1,3 ГГц. Поточний Dimensity 9300 має пікову тактову частоту 3,25 ГГц, хоча MediaTek не розкрила частоту графічного процесора.

У будь-якому випадку, ми сподіваємось побачити Dimensity 9400 у більш глобальних телефонах, оскільки єдиними широко доступними телефонами на базі Dimensity 9300 є vivo X100 та X100 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.