Марк Цукерберг пояснив, чому так багато звільнень у технологічних компаніях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Марка Цукерберга є теорія, що пояснює, чому звільнення у сфері технологій не сповільнюються, хоча компанії розуміють, що це болісно.

В інтерв’ю подкасту Morning Brew Daily, опублікованому в п’ятницю, Цукерберг заявив, що компанії все ще пристосовуються до постпандемічної епохи. Під час пандемії продажі в ніші електронної комерції злетіли до небес, що призвело до значного зростання онлайн-реклами. Але коли люди повернулися в офлайн магазини й економіка стабілізувалася, зростання продажів сповільнилося, а ставки на рекламу повернулися до доковідних цін. Багато компаній, включно з компанією Цукерберга, усвідомили, що у них занадто багато співробітників, і їм довелося піти на серйозні скорочення. Це, на думку Марка, була перша хвиля звільнень.

“Що стосується звільнень тощо, я насправді думаю, що це сталося більше через те, що компанії намагалися орієнтуватися в Covid”, – сказав Цукерберг в інтерв’ю, коли його запитали, чи пов’язані звільнення у сфері технологій із бумом штучного інтелекту (ШІ). Цукерберг сказав, що компанії більше не скорочують кількість співробітників просто через надмірний найм – тепер вони розуміють, що економія може принести користь. І це більш пізні звільнення або друга їхня хвиля.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Цукерберга, хоча багато технологічних компаній спочатку не хотіли йти на скорочення, вони зрозуміли, що це ще не кінець. “Очевидно, це було дуже важко, ми розлучилися з багатьма талановитими людьми, які нам дорогі”, – сказав Цукерберг в інтерв’ю, говорячи конкретно про нещодавні звільнення в його компанії. – “Але в певному сенсі економія робить компанію більш ефективною”.

Такі компанії, як Microsoft і Google, продовжують скорочувати штати, незважаючи на солідні доходи. Низка керівників таких компаній, як Amazon, згадали про плани реструктуризувати компанію та інвестувати в галузі, пов’язані зі штучним інтелектом.

Але Цукерберг сказав, що, на його думку, ШІ не є важливою частиною рівняння. “Принаймні, для нас ШІ не був основною рушійною силою”, – сказав Марк. – “Спочатку це було схоже на надмірне будівництво, а потім на думку: давайте зробимо все, що в наших силах, і створимо ощадливу компанію”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.