Новини України та Світу

ПриватБанк продасть понад 60 тисяч проблемних кредитів: мета – зменшення витрат та оптимізація

Share
Час читання: < 1 хв.

ПриватБанк готується до продажу частини свого портфеля проблемних кредитів. За інформацією пресслужби банку, у початковому кварталі 2024 року на ринок вийде портфель на 500 млн грн, який включає понад 60 тисяч споживчих кредитів, визнаних безнадійними та списаних через формування резервів.

Лариса Чернишова, заступниця голови правління ПриватБанку з питань управління ризиками, уточнила, що продаж стосується виключно кредитів, класифікованих як безнадійні. Банк раніше пропонував клієнтам цих кредитів програми реструктуризації та використовував всі можливі інструменти для погашення заборгованості.

Продаж прав вимог до портфеля проблемних кредитів буде проведено на аукціоні через систему електронних торгів Мінюсту СЕТАМ. На аукціоні буде враховано тільки тіло кредиту та нараховані відсотки.

Зазначено, що не буде включено кредити, надані військовослужбовцям, мобілізованим особам та мешканцям територій, де йдуть бойові дії чи є тимчасова окупація.

Продаж такого портфеля є частиною стратегії ПриватБанку щодо оптимізації витрат. Зараз частка непрацюючих кредитів в банківському секторі складає 37,7%, що на 0,2% менше, ніж станом на 1 жовтня. Зменшення цих витрат впливає на бюджет держави та загальну економіку України.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Експерти оприлюднили список найкращих Android-смартфонів

    Загалом у рейтингу ресурсу опинилося сім смартфонів: чотири від Google, два від Samsung та один…

    17.10.2024

    Чим і як протирати смартфон, щоб не пошкодити екран та корпус

    На поверхні смартфонів можуть накопичуватись небезпечні бактерії. Чому потрібно дезінфікувати телефон? Смартфон є найбруднішим технічним…

    17.10.2024

    iPhone наступного року може отримати несподівану нову кнопку

    Це може здатися смішним, але, схоже, найбільші апаратні оновлення для iPhone стосуються кнопок. Після додавання…

    17.10.2024

    7 функцій, без яких не варто обирати роутер

    Маршрутизатор, безумовно, найважливіша частина мережі Wi-Fi. Якщо ви думаєте про покупку нового пристрою, зверніть увагу…

    17.10.2024

    Samsung показала відео розпакування Galaxy Ring через три місяці після анонсу

    Компанія Samsung почала тизерити своє перше смарт-кільце Galaxy Ring ще на початку року на презентації…

    17.10.2024

    Чому штучний інтелект у телефоні не гарантує безпеку

    Останніми роками штучний інтелект (AI) став невід'ємною частиною наших смартфонів. AI допомагає покращити фотографії, прискорює…

    17.10.2024