Смартфони

iPhone наступного року може отримати несподівану нову кнопку

Share
Час читання: 2 хв.

Це може здатися смішним, але, схоже, найбільші апаратні оновлення для iPhone стосуються кнопок. Після додавання кнопки Action до iPhone 15 Pro, а потім затвора Camera Control до iPhone 16, схоже, iPhone 17 Pro представить ще один варіант кнопки.

Що відомо про iPhone 17 Pro

Як повідомляє надійне джерело Majin Bu, Apple нібито тестує “нову кнопку, яка замінить кнопки регулювання гучності та кнопку Action, які були видалені” на своєму наступному флагмані.

Ця нова кнопка буде глибоко настроюваною і навіть може служити єдиним центром для регулювання гучності та перемикання профілів. Однак не варто забувати, що ця формула дизайну може бути лише одним із численних прототипів, які тестуються в дизайн-лабораторіях Apple.

Це не вперше, коли ми чуємо чутки про те, що Apple експериментує з різними варіантами реалізації кнопок на своїх смартфонах. За останні кілька років ми чули чутки про те, що на підході ємна кнопка регулювання гучності, але в результаті вона матеріалізувалася у вигляді багатофункціональної кнопки спуску затвора камери на iPhone 16 та iPhone 16 Pro.

Враховуючи, що Apple любить дотримуватися однієї і тієї ж фундаментальної мови, а потім ітерувати її, малоймовірно, що за три роки ми отримаємо три різні оновлення кнопок. До того ж поєднання ролей профілів/кнопок дій із клавішами регулювання гучності звучить як заплутаний рецепт із кривою навчання.

Одним із практичних способів реалізації може бути переміщення регулювання гучності за слайди, засновані на жестах, у той час як перемикання профілів та дії з ярликами засновані на фізичному, тактильному натисканні. Більше того, якщо розмір пристрою досить великий, можливо, користувачі зможуть навіть налаштовувати, що робити при одноразовому або дворазовому натисканні зверху та знизу.

Звичайно, поки що рано жити в уявному царстві Apple і занадто довіряти подібним чуткам. Тим не менш, схоже, що головним сюрпризом наступного року може стати чутки про iPhone 17 Air, супертонкий і легкий iPhone, який, ймовірно, вдихне нову енергію в лінійку смартфонів Apple, але він також може виявитися дорожчим, ніж навіть топові моделі Pro Max.

Apple вже внесла значні зміни до архітектури акумуляторів у лінійці iPhone 16, зробивши їх більш доступними. Ми також чуємо повідомлення про те, що компанія розглядає додаткові апаратні зміни, які зроблять iPhone більш ремонтопридатними, щоб у найближчі роки привести їх у відповідність до норм «право на ремонт» та «електронні відходи». Цікаво буде подивитися, як Apple впорається з цими насущними апаратними проблемами, одночасно пропонуючи оновлену гібридну систему кнопок.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    7 функцій, без яких не варто обирати роутер

    Маршрутизатор, безумовно, найважливіша частина мережі Wi-Fi. Якщо ви думаєте про покупку нового пристрою, зверніть увагу…

    17.10.2024

    Samsung показала відео розпакування Galaxy Ring через три місяці після анонсу

    Компанія Samsung почала тизерити своє перше смарт-кільце Galaxy Ring ще на початку року на презентації…

    17.10.2024

    Чому штучний інтелект у телефоні не гарантує безпеку

    Останніми роками штучний інтелект (AI) став невід'ємною частиною наших смартфонів. AI допомагає покращити фотографії, прискорює…

    17.10.2024

    Honor анонсувала смартфони X60 та X60 Pro

    Honor представила два нові смартфони. У лінійку входять дві моделі: базова X60 та покращена X60…

    17.10.2024

    Samsung представила пам’ять GDDR7 з рекордною швидкістю та ємністю

    Нова пам'ять, створена на базі 10-нм техпроцесу, має ємність 24 Гбіт, що є найбільшою ємністю…

    17.10.2024

    Як продовжити час роботи Android-смартфона: 8 перевірених способів

    Навіть у спеціалізованих смартфонах акумулятор рідко тримає навіть кілька діб. Про флагмани відомих брендів тут…

    17.10.2024