ПриватБанк продасть понад 60 тисяч проблемних кредитів: мета – зменшення витрат та оптимізація

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПриватБанк готується до продажу частини свого портфеля проблемних кредитів. За інформацією пресслужби банку, у початковому кварталі 2024 року на ринок вийде портфель на 500 млн грн, який включає понад 60 тисяч споживчих кредитів, визнаних безнадійними та списаних через формування резервів.

Лариса Чернишова, заступниця голови правління ПриватБанку з питань управління ризиками, уточнила, що продаж стосується виключно кредитів, класифікованих як безнадійні. Банк раніше пропонував клієнтам цих кредитів програми реструктуризації та використовував всі можливі інструменти для погашення заборгованості.

Продаж прав вимог до портфеля проблемних кредитів буде проведено на аукціоні через систему електронних торгів Мінюсту СЕТАМ. На аукціоні буде враховано тільки тіло кредиту та нараховані відсотки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначено, що не буде включено кредити, надані військовослужбовцям, мобілізованим особам та мешканцям територій, де йдуть бойові дії чи є тимчасова окупація.

Продаж такого портфеля є частиною стратегії ПриватБанку щодо оптимізації витрат. Зараз частка непрацюючих кредитів в банківському секторі складає 37,7%, що на 0,2% менше, ніж станом на 1 жовтня. Зменшення цих витрат впливає на бюджет держави та загальну економіку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.