Новини України та Світу

Франція і Німеччина спільно анонсували свої “танки майбутнього”: комбінацію Leopard 2 і Leclerc .

Share

Геополітичні зміни і технічний прогрес змусили країну постійно вдосконалювати свою військову техніку. Франція і Німеччина, дві провідні європейські держави, анонсували нове покоління танків EMBT (European Main Battle tanks), які увібрали в себе кращі риси і можливості танків Leopard 2 і Leclerc, і їх розробка стала частиною програми MGCS (Main Ground Combat System), спрямованої на створення нового покоління танків танки для європейської армії.

EMBT-це свого роду симбіоз танків Leclerc і Leopard 2, військової техніки нового покоління, створеної в рамках співпраці 2 великих оборонних компаній – німецької KMW (Krauss-Maffei Wegmann) і французької NEXTER Defense Systems. Цей проект є символом співпраці двох країн в області оборонної промисловості і їх прагнення створювати нові танки, що відповідають сучасним вимогам.

Шасі танка EMBT засноване на одній з найдосконаліших модифікацій німецького танка Leopard 2 1, Leopard 2A7. Він оснащений потужним двигуном MTU883EPP потужністю 1500 К.С., який забезпечує дуже хорошу маневреність і прохідність по пересіченій місцевості. Удосконалена башта танка Leclerc, що включає 120-мм гармату L52 з автоматичним заряджанням, була інтегрована в проект EMBT. Це дозволяє танку не тільки володіти високою вогневою міццю і точністю, але і потенційно використовувати 140-мм гармату, що робить його більш універсальним з точки зору вибору боєприпасів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, EMBT може бути оснащений бойовим модулем ARX-30, озброєним 30-мм гарматами, призначеними для боротьби з повітряними цілями, а також 12,7-мм і 7,62-мм кулеметами для забезпечення захисту від піхоти і невеликих безпілотних літальних апаратів. Такий асортимент зброї допускає багатозадачність EMBT, що дозволяє ефективно справлятися з різними типами загроз.

Однак озброєння і маневреність – далеко не єдині переваги танка EMBT. Він також має високий рівень захисту. Зокрема, танк посилений динамічним захистом, який може забезпечити захист від снарядів і ракет, а також системою активного захисту TROPHY ізраїльського виробництва, яка може перехоплювати ракети і снаряди поблизу танка. EMBT оснащений лазерною системою попередження E-law, яка може реагувати на виявлення та попереджати екіпаж про можливі небезпеки.

Тактико-технічні характеристики танка EMBT:

  • маса – 61,5 тонни;
  • довжина – 10,45 м;
  • ширина – 3,85 м;
  • висота – 3,24 м;
  • максимальна швидкість (по трасі) – 65 км/год;
  • запас ходу (по трасі) – 460 км;
  • екіпаж – 4 особи;
  • боєзапас – 22 боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024