Франція і Німеччина спільно анонсували свої “танки майбутнього”: комбінацію Leopard 2 і Leclerc .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Геополітичні зміни і технічний прогрес змусили країну постійно вдосконалювати свою військову техніку. Франція і Німеччина, дві провідні європейські держави, анонсували нове покоління танків EMBT (European Main Battle tanks), які увібрали в себе кращі риси і можливості танків Leopard 2 і Leclerc, і їх розробка стала частиною програми MGCS (Main Ground Combat System), спрямованої на створення нового покоління танків танки для європейської армії.

EMBT-це свого роду симбіоз танків Leclerc і Leopard 2, військової техніки нового покоління, створеної в рамках співпраці 2 великих оборонних компаній – німецької KMW (Krauss-Maffei Wegmann) і французької NEXTER Defense Systems. Цей проект є символом співпраці двох країн в області оборонної промисловості і їх прагнення створювати нові танки, що відповідають сучасним вимогам.

Шасі танка EMBT засноване на одній з найдосконаліших модифікацій німецького танка Leopard 2 1, Leopard 2A7. Він оснащений потужним двигуном MTU883EPP потужністю 1500 К.С., який забезпечує дуже хорошу маневреність і прохідність по пересіченій місцевості. Удосконалена башта танка Leclerc, що включає 120-мм гармату L52 з автоматичним заряджанням, була інтегрована в проект EMBT. Це дозволяє танку не тільки володіти високою вогневою міццю і точністю, але і потенційно використовувати 140-мм гармату, що робить його більш універсальним з точки зору вибору боєприпасів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, EMBT може бути оснащений бойовим модулем ARX-30, озброєним 30-мм гарматами, призначеними для боротьби з повітряними цілями, а також 12,7-мм і 7,62-мм кулеметами для забезпечення захисту від піхоти і невеликих безпілотних літальних апаратів. Такий асортимент зброї допускає багатозадачність EMBT, що дозволяє ефективно справлятися з різними типами загроз.

Однак озброєння і маневреність – далеко не єдині переваги танка EMBT. Він також має високий рівень захисту. Зокрема, танк посилений динамічним захистом, який може забезпечити захист від снарядів і ракет, а також системою активного захисту TROPHY ізраїльського виробництва, яка може перехоплювати ракети і снаряди поблизу танка. EMBT оснащений лазерною системою попередження E-law, яка може реагувати на виявлення та попереджати екіпаж про можливі небезпеки.

Тактико-технічні характеристики танка EMBT:

  • маса – 61,5 тонни;
  • довжина – 10,45 м;
  • ширина – 3,85 м;
  • висота – 3,24 м;
  • максимальна швидкість (по трасі) – 65 км/год;
  • запас ходу (по трасі) – 460 км;
  • екіпаж – 4 особи;
  • боєзапас – 22 боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.