В Україні з’явилась нова схема викрадення Telegram-акаунтів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українським громадянам почали приходити SMS-повідомлення, які виглядають так, ніби вони надійшли від Печерського районного суду у Києві. Згідно з інформацією, наданою Держспецзв’язком, ці повідомлення є шахрайськими і можуть становити загрозу.

Реклама

Зазначені SMS-повідомлення містять посилання на шахрайський веб-сайт, який підробляє сторінку підсистеми “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. На цьому сайті користувачам пропонують ввести свій мобільний номер і ввести код автентифікації, який надсилається через Telegram.

У повідомленні попереджається, що якщо код буде введено на підробленому сайті, і якщо двофакторна автентифікація не буде активована, зловмисники отримають доступ до облікового запису Telegram потенційної жертви.

Держспецзв’язок наголошує на тому, щоб уникати введення номерів телефонів на ненадійних веб-сайтах і закликає до дотримання правил інформаційної гігієни. Також рекомендується встановити двофакторну автентифікацію на всіх можливих платформах.

У повідомленні також наведено список підроблених веб-сайтів, які можуть використовуватися шахраями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: