В Україні з’явилась нова схема викрадення Telegram-акаунтів

Українським громадянам почали приходити SMS-повідомлення, які виглядають так, ніби вони надійшли від Печерського районного суду у Києві. Згідно з інформацією, наданою Держспецзв’язком, ці повідомлення є шахрайськими і можуть становити загрозу.

Зазначені SMS-повідомлення містять посилання на шахрайський веб-сайт, який підробляє сторінку підсистеми “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. На цьому сайті користувачам пропонують ввести свій мобільний номер і ввести код автентифікації, який надсилається через Telegram.

У повідомленні попереджається, що якщо код буде введено на підробленому сайті, і якщо двофакторна автентифікація не буде активована, зловмисники отримають доступ до облікового запису Telegram потенційної жертви.

Держспецзв’язок наголошує на тому, щоб уникати введення номерів телефонів на ненадійних веб-сайтах і закликає до дотримання правил інформаційної гігієни. Також рекомендується встановити двофакторну автентифікацію на всіх можливих платформах.

У повідомленні також наведено список підроблених веб-сайтів, які можуть використовуватися шахраями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.