MediaTek об’єднається з NVIDIA для створення кращого мобільного процесора

За даними DigiTimes, компанія MediaTek має намір виправити один з основних недоліків фірмових процесорів – слабку графічну підсистему, яка поступається рішенням Qualcomm і Apple. Для цього тайванський виробник чіпсетів вирішив звернутися до NVIDIA.

У звіті йдеться, що NVIDIA працює з MediaTek над створенням флагманських мобільних рішень нового покоління. Майбутній процесор від MediaTek повинен отримати розширену підтримку штучного інтелекту та ігор – те, в чому у NVIDIA є великий досвід. При цьому наголошується, що даний чіпсет буде призначений не тільки для смартфонів і планшетів, але також і ноутбуків під управлінням Windows.

Джерела DigiTimes повідомляють, що цей флагманський процесор нового покоління з графічним прискорювачем від NVIDIA буде випущено вже наступного року. Жодних інших подробиць поки що немає, але варто зазначити, що у NVIDIA є досвід у створенні мобільних процесорів, адже в минулому виходили різні пристрої з фірмовими чіпами Tegra, і навіть у Nintendo Switch встановлено “зелений” ARM-процесор.

Втім, поки рано говорити про якийсь прорив, адже Samsung не так давно теж об’єдналася з AMD для інтеграції в свої процесори Exynos графіки на базі архітектури RDNA 2, але нічого путнього з цього не вийшло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.