АТБ, Сільпо та Rozetka повідомили про зміни у роботі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Супермаркети АТБ, Сільпо та Rozetka повідомили, як працюватимуть в умовах масштабних відключень електроенергії. У торгових мережах розповіли, що зміниться у роботі магазинів.

Експерт в економіці Борис Кушнірук проаналізував ситуацію, що склалась в Україні. За словами експерта, що довше триватиме відключення електроенергії, то негативніше позначиться на бізнесі. Виробничі компанії та торгові мережі закуповують генератори та паливо. Однак ні для кого не секрет, що їхнє використання обходиться дорого.

Без генератора не життя

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Магазини зіткнуться з тим, що неможливо буде зробити онлайн-оплату, а деяким доведеться закритися. Великі українські супермаркети готуються до умов блекауту, щоби продовжувати стабільно функціонувати в умовах кризи.

У торговельній мережі АТБ вже замовили 721 дизель-генераторну станцію для роботи. Компанія також має 18 пересувних генераторів, які при необхідності курсуватимуть між магазинами. Як відомо, у торговельній мережі налічується понад тисячу супермаркетів.

У «Сільпо» повідомили, що зараз генераторами забезпечено 50 із 300 магазинів. Представники компанії зробили замовлення на нові пристрої та чекають на постачання.

Інтернет-магазин та маркетплейс Rozetka також готовий продовжити роботу. Співвласник компанії Владислав Чечоткін повідомив, що генераторами та старлінками вже обладнано понад сотню об’єктів.

Магазинів менше, черги – більше

При цьому в умовах можливого блекауту кількість торгових точок, що працюють, знизиться. Це спричинить збільшення черг на касах магазинів, які будуть відкриті. При цьому причин для паніки немає, дефіциту продуктів не буде.

  • Станом на листопад, в Україну привезли 136 тисяч генераторів на загальну суму майже 88 млн доларів.
  • Днями стало відомо, що Євросоюз передасть Україні додаткові 40 генераторів.
  • Литва, яка раніше направила Україні допомогу в 3 млн. євро, незабаром перерахує для відновлення енергопостачання ще 2 млн. євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.