Як переселенцям продовжити грошову допомогу у “Дії“: терміни подання нової заяви

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Внутрішні переселенці в Україні можуть продовжити свій статут ВПО на наступний шестимісячний термін, заповнивши нову заяву не раніше ніж за 15 днів до закінчення поточного терміну. Грошова допомога призначається з наступної дати після закінчення поточної допомоги.

У разі наявності змін, що впливають на призначення грошової допомоги ВПО, українцям необхідно звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення через сільську чи міську раду чи ЦНАП за місцем проживання.

Подавати заяву на продовження статусу переселенця українці можуть або через портал “Дія”, або особисто звернутися до ЦНАПу.

У меню “Послуги” виберіть “Дія” – “Заява про продовження грошової допомоги ВПО”. Якщо ви не ВПО або не отримували раніше грошову допомогу, послуга буде недоступною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірте коректність своїх даних у профілі користувача, актуалізуйте їх при необхідності. Ознайомтеся з даними попередньо поданої заяви на грошову допомогу ВПО. Якщо дані, що впливають на призначення такої допомоги, не змінилися, ви можете подати заяву про продовження статусу на наступні півроку.

Ознайомтеся зі сформованою заявою на продовження грошової допомоги ВПО на наступний шестимісячний термін, в якому повідомляється, що станом на поточну дату відсутні зміни у складі сім’ї та у кожного з членів сім’ї, що впливають на призначення грошової допомоги. Зробіть електронний підпис та надішліть заяву на розгляд органу соціального захисту населення за вашим місцем проживання.

Орган соціального захисту населення розгляне вашу заяву протягом 10 днів і ухвалить рішення про призначення грошової допомоги ВПО або відмову у його призначенні із зазначенням причин. Ви отримаєте повідомлення про результати розгляду в кабінеті “Дія” та електронною поштою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.