Apple представить нові iPhone та iPad цієї весни. Що про них відомо?

За численними чутками, Купертіно незабаром покаже нову версію доступного флагмана iPhone SE, а також планшет iPad Air п’ятого покоління. Чого чекати від майбутніх гаджетів?

iPhone SE (2022 р.)

Згідно з актуальними відомостями, цього року бюджетний айфон вийде у тому ж дизайні, що й попередня модель. Можлива назва новинки – iPhone SE + 5G. Телефон, швидше за все, оснастять 4,7-дюймовим IPS-дисплеєм та корпусом зразка 2017-го з кнопкою та Touch ID. Редизайн у стилі iPhone 11 відклали до 2023 чи 2024 року, стверджує аналітик Росс Янг.

Очікується, що апаратною основою смартфона стане свіжий чіпсет Apple A15 Bionic з 4 ГБ оперативної пам’яті. Одна з основних фішок майбутнього iPhone SE – підтримка мереж п’ятого покоління. Є відомості, що гаджет сумісний з аксесуарами MagSafe для бездротової магнітної зарядки. Акумулятор поставлять ємністю 1821 мАг.

Щодо камер, масштабного апгрейду чекати не варто. Швидше за все, айфон оснастять трохи покращеним 12-мп сенсором з iPhone SE 2020-го року. За іншою версією, його також може доповнити надширик з роздільною здатністю 12 Мп та кутом огляду 120 градусів. Орієнтовна ціна iPhone SE+ 5G становитиме не менше 400 доларів за модифікацію з 64 ГБ пам’яті.

iPad Air 5

За даними надійного джерела, разом із iPhone SE каліфорнійський гігант покаже п’яте покоління iPad Air. Планшети цієї лінійки доступніші за флагманські Pro-версії, але пропонують зіставні можливості.

Зовні новинка буде відмінна від попередника. Повідомляється, що пристрій отримає IPS-дисплей з діагоналлю 10,9 дюйма, тонкими рамками та роздільною здатністю 2360х1640. Кнопка із датчиком Touch ID теж залишиться. За швидкодію відповідатиме процесор A15 Bionic з підтримкою 5G.

Відмінною особливістю планшета стане надширококутна фронталка на 12 Мп за допомогою Center Stage. Ця технологія покращує якість відеодзвінків, підлаштовуючи ракурс зйомки під ваше становище у кадрі. На задній панелі, крім основної камери, розміститься чотиридіодний спалах True Tone. Орієнтовна вартість гаджета – 599 доларів.

Дата виходу

За попередніми даними, презентація Apple намічена на 5 квітня. Інші джерела вказують на березень. Як би там не було, анонс новинок, напевно, відбудеться в першому кварталі 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.