Складено рейтинг найкращих відеокарт для майнінгу на листопад 2021 року

Перемогла найнародніша відеокарта останніх п'яти років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майнінг криптовалют на відеокартах увійшов у наше життя всерйоз і надовго, а заперечення нової реальності деякими користувачами ніяк не впливає на ситуацію з фантастичними цінами на графічні прискорювачі. Тим не менше, хтось продовжить свою непримиренну боротьбу з майнерами на всіляких комп’ютерних форумах, інші приєднаються до лав видобувачів криптовалют або почнуть нею торгувати, а треті збережуть нейтралітет. Незалежно від вибору, буде корисно чи просто цікаво знати, які відеокарти зараз вважаються найбільш прибутковими у майнінгу.

Свій рейтинг найкращих відеокарт для майнінгу на листопад 2021 представив популярний комп’ютерний ресурс Tomshardware. Його фахівці проаналізували: поточну середньоринкову вартість відеокарт на майданчику eBay, їх продуктивність у майнінгу Ethereum і потужність з урахуванням оптимізації, що споживається при видобуванні, а також середньодобовий прибуток за вирахуванням вартості електроенергії, виходячи з ціни в 0,1 долара за кВт⋅год. Основним же мірилом рейтингу стала кількість днів до повної самоокупності відеокарти.

Очолила рейтинг найнародніша впродовж ось уже понад п’ять років відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB. Згідно з рейтингом, її самоокупність становить 159 днів. Купити її новою в магазині вже давно неможливо, але на вторинному ринку вона продовжує користуватися величезним попитом. Архітектуру Pascal, на якій базується відеокарта, можна вважати однією з найвдаліших в історії компанії NVIDIA. Сама NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB вже кілька років очолює рейтинг найпопулярніших відеокарт у геймерів за версією Steam. Як бачимо, ця модель здатна догодити “і нашим і вашим”. Повний список рейтингу дуже великий і кожен може з ним ознайомитися самостійно, можливо побачивши в ньому і свою улюбленицю, а замикають рейтинг найдорожчі прискорювачі, такі як: RTX 3080, RX 6900 XT, RTX 3090, RTX 3080 Ti LHR і RTX 307.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі успішні професійні майнери можуть не погодитися з таким виставленим рейтингом і, можливо, вони поділяться своєю думкою щодо цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.