Влада через суд зобов’язує Facebook продати Instagram і WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Політики неодноразово висловлювали побоювання щодо впливовості техногігантів начебто Apple, Google і Facebook. Тепер справа дійшла до активних дій. Федеральна торгова комісія і генпрокурори майже всіх штатів США подали в суд антимонопольний позов відносно компанії Марка Цукерберга, вимагаючи продати Instagram і WhatsApp.

Facebook звинувачують в антиконкурентній поведінці і створенні монополії на ринку за рахунок покупки інших великих сервісів, в тому числі Instagram і WhatsApp. Компанію хочуть змусити продати ці активи. Відповідний позов подала Федеральна торгова комісія, а також генпрокурори 46 штатів і округу Колумбія і ГУАМ. 

За запевненням позивачів, придбання в 2012 році Instagram і в 2014-му WhatsApp залишило споживачам мало можливостей для вибору соціальних мереж і позбавило рекламодавців переваг конкуренції. Крім вимоги до Facebook продати обидва сервіси, в зверненні йдеться про необхідність заборонити компанії нав’язувати антиконкурентні умови розробникам програмного забезпечення, а також в майбутньому робити покупки подібного типу і масштабу лише за погодженням із влади.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З боку Facebook вже було опубліковано відповідну заяву . У ньому вказується, що свого часу всі необхідні регулятори схвалили покупку Instagram і WhatsApp. Компанія відзначає, що антимонопольне законодавство не повинно працювати таким чином, щоб через багато років можна було б вимагати скасувати скоєні угоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.