PS5 отримає підтримку динамічної частоти оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sony недавно презентувала довгоочікувану консоль PlayStation 5, яка протягом наступних років залишатиметься актуальним поколінням. Раніше, у вересні, консоль стала доступною для попереднього замовлення, але її дуже швидко розкупили. Вже 12 листопада консоль почала продаватися на міжнародному ринку, але досі залишається в дефіциті.

У головного конкурента PS5, консолі нового покоління Xbox Series X, є підтримка динамічної частоти оновлення, і у PS5 на даний момент немає цієї функції. Зараз представники компанії Sony офіційно повідомили, що у PS5 незабаром очікується підтримка цієї функції (вона називається VRR – Variable Refresh Rate). У PlayStation 5 вона підтримується через стандарт HDMI 2.1. Функцію повинні розблокувати у одному з найближчих оновлень програмного забезпечення.

Динамічна частота оновлення дозволяє телевізору, у якого є підтримка, змінювати частоту кадрів в залежності від такого, яку частоту при ігровому процесі видає консоль. Для прикладу, якщо у вас підключений телевізор з частотою оновлення 60 Гц, а консоль у певний момент видала 50 кадрів на секунду, ви не побачите просідання частоти кадрів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.