В Україні блокуватимуть телевізори із Smart TV

Блокування буде пов’язано з запланованим на 16 листопада поточного року масштабним оновленням, яке торкнеться нових смарт-телевізорів, випущених в цьому році. Установка цього оновлення вплине на послуги Smart TV. У «сірих» телевізорів вони будуть сильно обмежені або зовсім відключені. Відзначимо, що безпосередньо на передачу ТВ-сигналу зміни не вплинуть. Цитуючи повідомлення компанії:

«У країнах СНД (Співдружності Незалежних Держав), Україні та Туркменістані, послуги Smart TV можуть бути повністю недоступні або істотно обмежені, якщо Ваш пристрій не має сертифікату на відповідність випущеної в обіг продукції вимогам технічних регламентів у Вашому регіоні».

Відзначимо, що це вже не перший випадок блокування «сірих» телевізорів на території нашої країни. У лютому цього року виникли аналогічні проблеми з телевізорами Samsung. Тоді з’явилися перші повідомлення про те, що на екранах новопридбаних телевізорів з’являються повідомлення на кшталт «This TV is not fully functioning in this region» (Даний телевізор не може використовувати всі функції в цьому регіоні). Здебільшого виявляються недоступними смарт-функції, такі, як перегляд YouTube, Netflix та інших онлайнових відеосервісів.

В першу чергу з проблемою зіткнулися користувачі, які придбали телевізори від Самсунг в інтернет-магазинах – те, що вони були в оригінальних упаковках і з усіма належними документами, ситуацію не врятувало. Повідомлення про подібні проблеми надходили не тільки з України. Скаржилися на недоступність смарт-функцій і жителі інших країн, в основному колишнього Радянського Союзу: Росії, Молдови, Білорусі. Користувачі з Російський Федерації звернулися до центрального офісу компанії Samsung в Москві. Їм там повідомили, що така політика компанії: пристрої можуть використовувати всі функції виключно в тій країні, де вони були придбані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.