Дональд Трамп підписав заборону WeChat і TikTok в США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Президент США Дональд Трамп продовжує свій хрестовий похід проти китайських компаній і особливо соціального відеосервісу TikTok. Пізно ввечері в четвер Трамп підписав укази щодо заборони взаємодії американських компаній і фізичних осіб з компанією-розробником TikTok ByteDance. Аналогічна заборона була випущене щодо месенджера WeChat і холдингу Tencent.

В документах наголошується, що будь-які компанії та фізичні особи з США повинні припинити будь-які стосунки із забороненими компаніями протягом 45 днів. Причинами заборони вказується «загроза національній безпеці, політиці і економіці США» з боку даних додатків, а також збір персональних даних та іншої інформації про користувачів із США. Також TikTok звинувачується в цензурному контенті.

Варто відзначити, що китайському холдингу Tencent належить велика кількість ігрових студій, продукти яких популярні по всьому світу, в тому числі і в США. Наприклад, компанія Riot Games, випустивши League of Legends і Valorant повністю належить холдингу. Також Tencent має значні частки в компаніях Epic Games і Supercell. Незначні частки у Tencent є і в ігрових гігантах Ubisoft і Activision Blizzard.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки неясно, наскільки вплине заборона на ігрові студії, проте влада США отримали повне право позбавити американських гравців доступу до багатьох ігрових хітів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.