Співробітники Facebook критикують бездіяльність Цукерберга через Трампа

На минулих вихідних співробітники Facebook Inc. висловили своє обурення до Головного виконавчого директора Марка Цукерберга через його рішення не вживати заходів по обурливим коментарям, що розміщені в соціальній мережі Президента США Дональда Трампа.

Після того, як він написав у Твіттері повідомлення зі словами «коли починається грабіж, починається стрільба» у відповідь на протести з причини смерті Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Тоді Twitter Inc. вперше приховав один зі своїх твітів, помітивши його за допомогою кнопки попередження, що він порушує правила служби, прославляючи насилля. Відповідь Facebook в п’ятницю від Цукерберга на той же контент була така: «Ми вважаємо, що люди повинні знати, чи планує влада застосовувати силу».

Декілька високопоставлених осіб в Facebook висловили незгоду. Зі словами Раян Фрейтас він буде намагатись змінити думку Марка, адже останній помиляється. Також директор по дизайну продуктів для новинної стрічки Facebook попросив вибачення у тих, хто чекав від нього якоїсь зовнішньої думки. Раян зосередився на тому, щоб організувати більш як 50 однодумців в те, що буде виглядати як внутрішні зміни.

Керівник відділу дизайну продуктової лінійки Facebook, Ендрю Кроу, повідомив, що недопустимо надавати платформу для підбурювання до насильства і поширення дезінформації.

З окремими повідомленнями до них приєднались: менеджер по дизайну Джейсон Стірман, директор по управлінню продуктами Джейсон Тофф та дизайнер продуктів Сара Чжан. Вони повідомили у Твіттері, що «Внутрішньо ми озвучуємо наші побоювання, але безрезультатно».

Цукерберг у своєму повідомлення в неділю ввечері зазначив, що Facebook виділяє додаткові 10 мільйонів $ (268 685 000 грн) групам, які працюють над расовою справедливістю. Він відмітив, що у компанії є над чим працювати, щоб тримати людей в безпеці та гарантувати, що Facebook не посилює упередженість.

The pain of the last week reminds us how far our country has to go to give every person the freedom to live with dignity…

Publiée par Mark Zuckerberg sur Dimanche 31 mai 2020

Раніше ми повідомляли про те, що Дональд Трамп погрожує закрити Twitter, Facebook та інші соціальні мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.