У TikTok знайшли серйозну уразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно соціальна мережа TikTok подолала позначку в 1 млрд користувачів, а днями фахівці з мережевої безпеки Томмі Міск і Талал Хадж Бакрі знайшли вкрай значну уразливість у сервісі.

Ця вразливість дозволяє зловмисникам замінювати і видаляти відеоролики в акаунтах інших користувачів. Вони опублікували фейковий відеоролик про COVID-19 в декількох популярних акаунтах на TikTok, включаючи офіційний аккаунт Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Томмі Міск і Талал Хадж Бакрі пояснюють, соціальна мережа TikTok використовує незашифрований протокол HTTP замість більш безпечного HTTPS. Через це власники загальнодоступних мереж Wi-Fi, інтернет-провайдери та державні служби можуть отримувати історію переглядів всіх користувачів TikTok.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через використання протоколу HTTP соціальна мережа легко піддається атакам хакерів. Автори дослідження змогли змінити контент і замінити реальні відеоролики користувачів підробленими, провівши DNS-атаку в мережі.

Варто відзначити, що розробники не замінювали відео на сервері TikTok, вони зробили це для демонстрації тільки в домашній мережі. Це означає, що зміни побачать тільки ті користувачі, які використовують їх маршрутизатор. Проте дослідники вважають, що вразливість може бути використана в більш широкому масштабі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.