Білл Гейтс передбачив епідемію коронавіруса 5 років тому

Епідемія коронавіруса активно поширюється по всьому світу. На тлі пригніченого настрою все більше людей задаються питанням: як таке могло статися, і чому нічого не було зроблено для запобігання епідемії. Виявляється, що спроби були. 5 років тому Білл Гейтс передбачив те, що відбувається зараз, заявивши про наслідки і рішеннях, але він був просто проігнорований.

Передбачення було дано на конференції TED в 2015 році. За словами Білла Гейтса, людство витрачає мільярди доларів на ядерне стримування, при цьому ігноруючи вірусну небезпеку. Він розповів про епідемію Ебола, яка, за його словами, повинна була показати недосконалість системи охорони здоров’я. При цьому Білл Гейтс уточнив, що з Ебола людству просто повезло, оскільки вона вибухнула в сільській місцевості і не передавалася по повітрю.

Засновник Microsoft висловлював побоювання з приводу можливості нових епідемій і в ході інших своїх виступів:

Коронавірус передається по повітрю, він все ще мало вивчений і від нього немає ефективного лікування. За словами Білла Гейтса, нова пандемія може коштувати людству дуже дорого. З тих пір пройшло 5 років. У відеозаписі близько 5 мільйонів переглядів, але люди так і не зробили ніяких висновків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.