Стало відому чому піратські онлайн-кінотеатри не працюють

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні дні спостерігаються проблеми з переглядом фільмів і серіалів у багатьох улюблених користувачами онлайн-кінотеатрах, які не отягчали себе виконанням вимог правовласників. Відоме тематичне видання TorrentFreak з’ясувало причину цих проблем.

Як виявилося, правовласники зуміли домогтися відключення серверів потокового плеєра Moonwalk в Нідерландах. Цей стрімінговий плеєр використовувався приблизно 80% піратських онлайн-кінотеатрів.

Проект реалізував Голландський фонд захисту авторських прав BREIN спільно з американськими антипіратськими групами MPA (Альянс креативності та розваг) і ACE (Американська асоціація кінокомпаній).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними BREIN, база даних Moonwalk налічувала 26 тисяч фільмів і більше 10 тисяч телесеріалів. Представник BREIN описав Moonwalk як «стабілізатор завантажень відео», оскільки той не лише забезпечував відтворення, але і надавав величезну базу піратського контенту.

BREIN також підкреслив, що «Топ 50» російськомовних піратських онлайн-кінотеатрів забезпечували 395 мільйонів візитів від 89,9 млн унікальних відвідувачів в місяць, що виливалося в «сотні мільйонів доларів або євро» збитків.

На сайті Moonwalk.cc зараз опубліковано заяву «Takedown by BREIN. This service will NEVER be up again», що означає «Закрито BREIN. Цей сервіс ніколи не запрацює знову».

Відзначимо, що піратські онлайн-кінотеатри і просто стрімінгові сервіси вже поступово почали приходити в себе, вишукуючи альтернативні варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.