Facebook все одно запустить свою цифрову валюту Libra в наступному році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Критична реакція державних і банківських структур різних країн на плани Facebook запустити цифрову валюту Libra не збентежили гіганта соцмереж. Компанія як і раніше має намір запустити Libra в наступному році. Про це швейцарській газеті NZZ повідомив виконавчий директор проекту Девід Маркус (David Marcus).

“Мета все ще полягає в тому, щоб запустити Libra в наступному році, — наводить джерело слова Маркуса. – До тих пір ми повинні адекватно вирішувати всі питання, створювати відповідне нормативне середовище”.

Валюта Libra буде забезпечена резервом реальних активів, включаючи банківські депозити і короткострокові державні цінні папери. Контролювати оборот буде організація з 28 членів. Такий підхід покликаний зміцнити довіру до валюти і стабілізувати її курс — ці два пункти є слабкими місцями криптовалют і роблять непрактичними їх використання в якості платіжних засобів.

Як відомо, Франція і Німеччина мають намір заблокувати використання Libra в Європі. За словами Маркуса, малоймовірно, що нова цифрова валюта стане платіжним засобом для повсякденних розрахунків в таких країнах, як Швейцарія, Німеччина або Франція. Швидше вона буде використовуватися для транскордонних платежів або для розрахунків з дуже невеликими сумами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влада стурбована тим, що проект може дестабілізувати світову фінансову систему, вплинути на суверенну грошово-кредитну політику і завдати шкоди конфіденційності, а також бути використаний для відмивання грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.