Рано радіти. США зніме з Huawei санкції, але не всі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знято заборону тільки на ті продукти, які не загрожують національній безпеці.

Кілька днів тому президент США Дональд Трамп (Donald Trump) оголосив на прес-конференції, що він дозволить американським компаніям продовжувати продавати продукцію компанії Huawei.

Трамп сказав, що дана продукція, вироблена в Кремнієвій долині в Сполучених Штатах, дозволить підтримувати на важливому для економіки країни рівні зайнятість. Громадськість розцінила цю заяву як оголошення зняття з Huawei всіх санкцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, як стало відомо, дана заява в Сполучених Штатах сприйнята не всіма позитивно. Багато республіканських законодавців висловили стурбованість з даного питання. Деякі навіть назвали це рішення «катастрофічною помилкою».

Пізніше Дональд Трамп зробив «додаткову заяву» в Twitter, зазначивши, що він зняв тільки заборону на продукти Huawei, які не впливають на національну безпеку США.

Потім вчора голова Американського економічного комітету Ларрі Кудлоу (Larry Kudlow) пояснив все більш детально в телевізійному інтерв’ю. Він сказав, що Міністерство торгівлі надасть ліцензії деяким компаніям, які зможуть працювати з Huawei. Він підкреслив, Huawei може купувати тільки «американські чіпи, які однаково широко продаються в інших країнах».

Він заперечує, що цей крок є «катастрофічною помилкою», додаючи, що національна безпека як і раніше є найбільш важливим фактором. Врешті-решт він сказав, що у президента Сполучених Штатів немає остаточної заяви з цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.