Білл Гейтс назвав основні недоліки криптовалют

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Анонімність, яку дають користувачам криптовалюти, не завжди є перевагою.

Про це сказав співзасновник Microsoft Білл Гейтс під час спілкування з користувачами сайту Reddit.

«Головна особливість криптовалют – їх анонімність. Я не думаю, що це добре. Здатність уряду виявляти відмивання грошей, ухилення від сплати податків і фінансування тероризму – ось це добре», – написав Гейтс.

Гейтс також зазначив, що вкладення в криптовалюту пов’язані з високим ризиком. «Я думаю, що спекулятивна хвиля навколо ICO і криптовалют дуже ризикована для тих, хто розраховує на зростання цін», – додав він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він також нагадав, що криптовалюти можуть використовуватися для придбання наркотиків. Тобто це технологія, яка може стати причиною смерті, зазначив Гейтс. Один з користувачів Reddit зауважив, що наркотики можна придбати за готівку. У відповідь Гейтс нагадав, що для передачі готівки потрібна фізична присутність, а це, наприклад, може створити труднощі при виплаті викупу за заручників.

Білл Гейтс закликав владу США підвищити податки для найбагатших.

У 2014 р. в інтерв’ю Bloomberg Білл Гейтс називав найпопулярнішу криптовалюту – біткойн– дивовижною. Біткойн краще традиційних валют, тому що робить зручнішими великі транзакції, говорив Гейтс. Тоді біткойн коштував всього $350, нагадує видання Fortune.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.