Новий Google Chrome «уб’є» більшість веб-сайтів в інтернеті через нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом все IT-корпорації, в тому числі Apple і Microsoft, приділяють безпеці конфіденційних даних користувачів своїх продуктів все більше уваги. Сміливіше всіх в цьому плані виявилася Google, яка постійно додає в фірмовий браузер Chrome можливості, покликані якимось чином захистити людей від витоків особистої інформації. Сьогодні американська корпорація розповіла про нову функцію, яка «уб’є» більшість веб-сайтів в інтернеті.

Зараз всі інтернет-ресурси в мережі Інтернет, на які можна переходити через браузер, працюють на основі одного з двох протоколів з’єднання – HTTP і HTTPS. Другий є захищеною версією першого. Якщо якийсь працює на основі класичного протоколу з’єднання, то зловмисники під час передачі даних можуть перехопити їх і без особливих зусиль прочитати, щоб потім використовувати в своїх власних цілях.

Весь світ поступово переходить на HTTPS, однак цей процес йде вкрай повільно. У зв’язку з цим в новий Google Chrome, який вийде в червні 2018 року, буде додана функція, здатна вплинути на власників інтернет-ресурсів на основі старого протоколу. Починаючи з версії 68 фірмовий браузер «пошукового гіганта» почне показувати в адресному рядку поруч з усіма сайтами, які працюють на HTTP, повідомлення «Не захищено», яке користувачі будуть бачити кожен раз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином Google має намір стимулювати власників сайтів переходити на захищене з’єднання HTTPS, де перехопити дані в кодом неможливо. Вірніше це можна зробити, однак розшифрувати їх не вийде. Всі веб-сайти, що працюють на захищеному стандарті, мають зелений замочок в лівій частині адресного рядка.

Власникам сайтів на HTTP варто бути готовими до того, що в червні 2018 року всім користувачам почнуть повідомляти про те, що використання такого інтернет-ресурсу небезпечно. Це може відлякати багатьох відвідувачів, які побоюються за свої особисті дані. Раніше Google додала в веб-браузер Chrome функцію блокування реклами, але вона виявилася зовсім не такою, якою її всі чекали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.