Panasonic випустила робота для боротьби з коронавірусною пневмонією

Panasonic випустила робота для боротьби з коронавірусною пневмонією
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Panasonic представила автономних роботів HOSPI для боротьби з поширенням COVID-19. Удосконалена модель HOSPI-mist може проводити санітарну обробку «брудних» зон медичних установ. Самостійно переміщаючись по приміщеннях, робот розпорошує спеціальні дезінфікуючі засоби, знижуючи тим самим ризики зараження для лікарів і обслуговуючого персоналу лікарень і запобігаючи поширенню інфекції.

Робот обладнаний спеціальними насадками для розпилення дезінфекторів та спеціальною системою сенсорів, за допомогою якої він легко орієнтується в просторі лікарень і медичних установ.

Оператор може завантажити в пам’ять робота поверхові плани конкретного будинку і відправити HOSPI-mist за потрібним маршрутом. При цьому робот буде постійно звірятися з наявними даними про можливості переміщення і зможе вибирати найкоротший шлях для обробки приміщень в залежності від графіку приходу лікарів і медперсоналу або надходження нових хворих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

HOSPI-mist може пересуватися абсолютно автономно, орієнтуючись за допомогою датчиків, заздалегідь помічаючи перешкоди на своєму шляху у вигляді стін, меблів, предметів або людей. При необхідності в пам’ять робота можна завантажити нові плани і схеми приміщень, які потребують дезінфекції, а також змінити стандартні маршрути пересування.

Робот розроблений на базі робота HOSPI, який вже використовувався в медичних установах для збору і розвезення ліків, лікарняних карт, лабораторних проб, компенсуючи нестачу персоналу.

Не так давно медичні роботи Hospi (R) отримали перший в світі сертифікат відповідності новим стандартам безпеки персональних роботів JIS B 8445 і JIS B 8446, прийнятим Японською технологічною лабораторією по електричній безпеці і захисту навколишнього середовища. Раніше роботи Hospi отримали міжнародний сертифікат ISO 13482, що дозволяє використовувати їх в лікувальних установах за межами Японії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.