Недорога відеокарта Radeon RX 5500 з’явиться вже через тиждень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, недавні чутки про те, що нові відеокарти AMD покоління Navi вийдуть до середини квітня, хоча б частково були вірні.

Джерело стверджує, що 3D-карта Radeon RX 5500 буде представлена вже 7 жовтня. Відомо, що модель буде доступна як в настільному, так і в мобільному сегменті, але невідомо, чи будуть ці моделі ідентичні за своїми основними параметрами.

Radeon RX 5500, згідно з чутками і витоками, буде заснована на новому GPU Navi 14. Відеокарта, імовірно, отримає 1408 потокових процесорів і 128-розрядну шину пам’яті. Самої пам’яті, ймовірно, буде 4 ГБ, хоча були чутки і про 8 ГБ. Що стосується типу пам’яті, ходять розмови про GDDR6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова модель повинна замінити по позиціонуванню Radeon RX 560, а сама AMD, як стверджується, порівнює її по продуктивності з RX 480. RX 5500 буде конкурувати з молодшими відеокартами Nvidia покоління Turing, але поки складно сказати, з якими саме. По-перше, ми не знаємо цін, а по-друге, найближчим часом Nvidia повинна представить дві новинки: GTX 1650 Ti і GTX 1660 Super.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.