Почалися продажі гарнітури доповненої і віртуальної реальності Varjo VR-1 вартістю 162 тис. грн.

Фінська компанія Varjo представила гарнітуру доповненої і віртуальної реальності, про розробку якої вперше стало відомо влітку 2017 року.

За словами виробника, гарнітура VR-1 може похвалитися дисплеями Bionic Display з роздільною здатністю 60 PPD (пікселів на градус) і запатентованим високоточним трекером руху очей Varjo 20/20 Eye Tracker. Як стверджується, роздільна здатність VR-1 Varjo в 20 разів перевищує роздільну здатність будь-якої іншої VR-гарнітури, представленої на ринку. У гарнітурі використовуються панелі micro-OLED роздільною здатністю 1920×1080 пікселів і AMOLED роздільною здатністю 1440×1600 пікселів, оновлювані з частотою 60 і 90 Гц. Щільність становить 3000 пікселів на дюйм, кут поля зору — 87°. Зображення характеризується контрастністю 10000:1. Гарнітура важить 605 г. Для підключення до джерела використовується оптоволоконний кабель довжиною 10 м і перетворювач з роз’ємом USB-C.

Гарнітура сумісна з найбільш популярними програмними інструментами для 3D-моделювання, включаючи Unreal, Unity, Autodesk VRED, PREPAR3D, ZeroLight і VBS Blue IG. Наявність Varjo SDK також дозволяє інтегрувати власні 3D-движки.

Гарнітура розроблена виключно для промислових підприємств і наукових установ. До областей застосування віднесено промисловий дизайн, навчання, моделювання, архітектура та будівництво. Передбачається, що в найближчі роки використання VR стане ключовим для професіоналів в цих областях, дозволяючи радикально скоротити життєві цикли проектів, знизити витрати, підвищити ефективність навчання.

У процесі розробки фахівці Varjo співпрацювали з такими компаніями, як AirBus, Audi, Bohemia Interactive Simulations, Foster & Partners, Saab, Sellen, Volkswagen і Volvo, надаючи їм ранній доступ до пристрою і оптимізуючи VR-1 для відповідних сценаріїв застосування.

Varjo вже починає продажі і поставки VR-1 в 34 країнах Північної Америки і Європи, а також в Гонконзі. Роздрібна ціна — 5995 доларів (162 тисячі гривень), додаткова річна ліцензія на обслуговування коштує 995 доларів (майже 27 тисяч гривень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.