Компанія MSI пояснила, чому не використовує процесори AMD у своїх ПК і ноутбуках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія MSI — один з лідерів ринку компонентів для ПК, включаючи відеокарти і системні плати. Крім того, з недавніх пір MSI ще й лідер ринку ігрових ноутбуків.

Але от якщо брати ринок ПК в цілому, тут до лідерів виробнику дуже і дуже далеко.

І це одна з причин, чому MSI не використовує в своїх комп’ютерах процесорів AMD. Про це в інтерв’ю джерелу розповів новий генеральний директор компанії Чарльз Чанг (Charles Chiang).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чанг розповів, що дефіцит процесорів Intel дав поштовх продажам CPU AMD. В тому числі і MSI зуміла на цьому тлі продати набагато більше відповідних системних плат. Однак процесори AMD в ПК і ноутбуках MSI так і не з’явилися. Цьому є кілька причин.

По-перше, як вже говорилося вище, на ринку ПК MSI — невеликий гравець. І тому компанія не може дозволити собі експериментувати з платформами. По-друге, MSI раніше мала досвід роботи з AMD, який виявився не дуже успішним. В тому числі через недостатньо хорошу підтримку з боку виробника процесорів. Правда, Чанг відзначає, що з тих пір і продукти AMD, і підтримка серйозно покращилися. Також генеральний директор MSI вказав і на хорошу підтримку з боку Intel навіть в умовах дефіциту процесорів, так що з боку MSI було негарно перейти на продукцію AMD.

Втім, при цьому Чанг заявив, що MSI зараз серйозно розглядає можливість використання CPU Ryzen в найближчому майбутньому. Можливо, це трапиться з виходом на ринок нового покоління процесорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.