Ґаджети

Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри

Share
Час читання: 2 хв.

Meta презентувала свої перші AR-окуляри під назвою Orion, які, за заявою компанії, є одними з найсучасніших пристроїв доповненої реальності на ринку.

“Orion — це, по суті, комп’ютер, який ви носите на обличчі. Протягом довгого часу проблемою подібних пристроїв були дисплеї: вони були важкими, перегрівалися, мали низьку роздільну здатність або обмежене поле зору. Дисплей Orion є значним кроком вперед у цьому аспекті”, — пише видання The Verge в огляді.

У окулярах використовуються MicroLED-проектори, вбудовані в рамку, які відображають зображення через хвилеводи в лінзах перед очима користувача.

Корпус окулярів виготовлений із карбіду кремнію, який обраний за свою довговічність, легкість та високий показник заломлення, що дозволяє максимально використовувати поле зору. Поле зору Orion становить 70°, що перевищує показники багатьох конкурентів, а вага окулярів складає 98 грамів. Оправи зроблені з магнію для рівномірного розподілу тепла та зниження ваги.

До комплекту входять самі окуляри, нейронний браслет для керування та бездротовий обчислювальний модуль. Orion не вимагають підключення до смартфона чи ноутбука, але припиняють роботу, якщо віддалитися від модуля.

Пристрій використовує генеративний ШІ MetaAI, що є значним кроком уперед порівняно з попередніми моделями на кшталт Meta Ray-Ban. Окуляри також підтримують можливість поєднання для спільних 3D-ігор та проєктів.

Управління Orion здійснюється за допомогою відстеження очей, жестів рук, голосу та нейронного браслета. Meta планує запустити окуляри у масове виробництво, але перед цим необхідно поліпшити якість зображення, оптимізувати ПЗ та знизити вартість, яка наразі становить близько 10 000 доларів.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Meta
  • Останні записи

    У Gmail з’явиться синя галочка для перевірених відправників на Android та iOS

    Google продовжує посилювати безпеку своїх сервісів, і тепер нововведення торкнуться мобільного додатка Gmail. Незабаром користувачі…

    26.09.2024

    iPhone 16 Pro Max провалив тест на міцність

    Моделі iPhone 16 і iPhone 16 Pro отримали значні оновлення як у дизайні, так і…

    26.09.2024

    iPhone 16 Pro Max не зміг обійти Huawei Pura 70 Ultra в тесті камери, посівши 4 місце в DxOMark

    Попри те, що iPhone 16 Pro Max зайняв четверте місце у рейтингу камер DxOMark, він…

    26.09.2024

    Samsung S25 Ultra може перевершити iPhone 16 Pro Max за рахунок високої тактової частоти процесора

    Очікувана лінійка флагманських смартфонів Samsung Galaxy S25 отримає унікальну версію чіпсета Snapdragon 8 Gen 4…

    26.09.2024

    Революційна функція WhatsApp стане викликом для прихильників Telegram

    Розробники WhatsApp вирішили удосконалити вбудовану камеру в месенджері, додавши нові функції для різноманітності та покращення…

    26.09.2024

    Snapdragon 8 Gen 4 у Samsung Galaxy S25 Ultra збільшив продуктивність у Geekbench

    Лише за день після першої появи на платформі Geekbench, Samsung Galaxy S25 Ultra знову пройшов…

    26.09.2024