Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Meta презентувала свої перші AR-окуляри під назвою Orion, які, за заявою компанії, є одними з найсучасніших пристроїв доповненої реальності на ринку.

“Orion — це, по суті, комп’ютер, який ви носите на обличчі. Протягом довгого часу проблемою подібних пристроїв були дисплеї: вони були важкими, перегрівалися, мали низьку роздільну здатність або обмежене поле зору. Дисплей Orion є значним кроком вперед у цьому аспекті”, — пише видання The Verge в огляді.

Реклама

У окулярах використовуються MicroLED-проектори, вбудовані в рамку, які відображають зображення через хвилеводи в лінзах перед очима користувача.

Корпус окулярів виготовлений із карбіду кремнію, який обраний за свою довговічність, легкість та високий показник заломлення, що дозволяє максимально використовувати поле зору. Поле зору Orion становить 70°, що перевищує показники багатьох конкурентів, а вага окулярів складає 98 грамів. Оправи зроблені з магнію для рівномірного розподілу тепла та зниження ваги.

До комплекту входять самі окуляри, нейронний браслет для керування та бездротовий обчислювальний модуль. Orion не вимагають підключення до смартфона чи ноутбука, але припиняють роботу, якщо віддалитися від модуля.

Пристрій використовує генеративний ШІ MetaAI, що є значним кроком уперед порівняно з попередніми моделями на кшталт Meta Ray-Ban. Окуляри також підтримують можливість поєднання для спільних 3D-ігор та проєктів.

Управління Orion здійснюється за допомогою відстеження очей, жестів рук, голосу та нейронного браслета. Meta планує запустити окуляри у масове виробництво, але перед цим необхідно поліпшити якість зображення, оптимізувати ПЗ та знизити вартість, яка наразі становить близько 10 000 доларів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtheverge.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ