Недорогі офісні монітори: топ-7 найкращих

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

На ринку повно недорогих офісних моніторів, але тим важче вибрати найкращий із них. Сподіваємося, що наша стаття зможе полегшити це зовсім непросте завдання.

Реклама

Для офісного монітора важливіше не висока частота оновлення або просунутий набір геймерських технологій, а захист зору і банальна ергономіка. Саме вони дозволяють комфортно працювати за ним цілий день і саме ці функції найбільше цінуються простими офісними працівниками. Якщо ж ви шукаєте справді хороший та недорогий офісний монітор, почитайте нашу статтю. Ви, напевно, знайдете в ній те, що сподобається саме вам.

DIGMA DM-MONB2402

  • Діагональ: 23,8 дюйми
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 75 Гц

Найдешевший монітор нашої добірки – DIGMA DM-MONB2402 – зовсім не виглядає аутсайдером серед конкурентів. Він використовує непогану IPS-матрицю з цілком придатною для офісної роботи діагоналлю 23,7 дюйми, роздільною здатністю 1920х1080 пікселів і частотою оновлення 75 Гц.

Найголовніше ж у тому, що компанія подбала про захист очей офісних працівників. Монітор не втомлює очі мерехтінням і має захист від шкідливого зору світла в синій частині спектра. Не менш важливо і те, що крім цілком сучасного роз’єму HDMI у нього є вхід VGA для підключення не найсвіжіших комп’ютерів . А вони, до речі, далеко не рідкість у будь-якому офісі.

Redmi Display X24A

  • Діагональ: 23,8 дюйми
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 75 Гц

Купівля Redmi Display X24A обійдеться лише трохи дорожче, та й характеристики цієї моделі дуже нагадують розробку DIGMA. Монітор від Redmi також використовує 23,8-дюймовий Full HD екран із частотою оновлення 75 Гц. При цьому він пропонує цілком достатню для роботи в офісі яскравість 250 нит, дуже пристойну контрастності 3000:1 і забезпечує охоплення 99% колірного простору sRGB. Головне не ставити його поряд з вікном, прямо під сонячні промені, що падають з нього.

Пристрій використовує сучасний дизайн з напрочуд тонким корпусом товщиною всього 7,2 мм – це менше, ніж у більшості куди більш компактних смартфонів. Він має можливість регулювання кута нахилу. Сам монітор не мерехтить і пропонує низький рівень синього випромінювання, завдяки чому ваші очі не втомляться навіть при тривалій роботі за ним.

LG 24MP400-B

  • Діагональ: 23,8 дюйми
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 75 Гц

Багато в чому нагадує двох попередніх представників нашого топу та монітор LG 24MP400-B. Однак крім традиційних офісних функцій у нього є ще й підтримка технології AMD FreeSync, що синхронізує частоту оновлення монітора та відеокарти для більш плавної картинки. Ігровий через це модель, звичайно, не стане, оскільки її герцовка обмежена офісними 75 Гц, але розслабитись у перервах між роботою ви точно зможете.

LG 24MP400-B також використовує IPS-матрицю з діагоналлю 23,8 дюйма та роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. Але врахуйте, що частота оновлення 75 Гц досягається лише при підключенні через HDMI. При використанні D-Sub вона виявиться обмежена скромними 60 Гц. Є монітор і всі необхідні для захисту зору технології, включаючи режим читання, в якому колірна температура і яскравість налаштовані так, ніби ви читаєте паперову книгу.

Asus VA27EHE

  • Діагональ: 27 дюймів
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 75 Гц

Якщо ви шукаєте більший офісний монітор, ми радимо придивитися до Asus VA27EHE. Він пропонує, мабуть, ідеальну для комфортної роботи діагональ 27 дюймів та використовує IPS-матрицю з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів та частотою оновлення 75 Гц. Особливий акцент при його розробці був зроблений саме на захист очей.

Монітор має сертифікований незалежною лабораторією TUV Rheinland захист від мерехтіння та фільтрування шкідливого для очей синього кольору. Крім того, він підтримує технологію Adaptive-Sync, що усуває неприємний ефект розриву кадру і зменшує затримку відображення для більш високої якості картинки.

AOC 27B2DA

  • Діагональ: 27 дюймів
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 75 Гц

Це ще один варіант відмінного офісного монітора для тих, кому потрібно більше, а завдяки своїй безрамковій конструкції AOC 27B2DA можна використовувати для створення багатомоніторних інсталяцій. Тим більше, що і кріплення VESA тут також є.

Монітор підтримує технології LowBlue і FlickerFree, що захищають очі від мерехтіння та шкідливого випромінювання у синій частині спектру. Він пропонує дуже непоганий набір інтерфейсів, включаючи HDMI версії 1.4, що дозволяє підключати до нього навіть ігрові консолі, а завдяки своєму сучасному дизайну він зможе вписатися в будь-який офісний або домашній інтер’єр.

Philips 241E1SCA/00

  • Діагональ: 23,6 дюйми
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: VA
  • Частота поновлення: 75 Гц

Ви, напевно, помітили, що всі попередні представники нашого топу пропоную схожий набір характеристик, відрізняючись один від одного лише діагоналлю та набором супутніх функцій. Тим вигідніше на їхньому тлі виглядає Philips 241E1SCA/00 з його вигнутою VA-матрицею, що забезпечує повне занурення в роботу.

VA-матриця, що використовується в ньому, забезпечує глибокий чорний колір і пропонує охоплення 100,78% колірного простору sRGB і 83,87% охоплення NTSC. Це робить його чудовим і, що найголовніше, дуже недорогим варіантом навіть для роботи з кольором. Якщо ж монітор планується використовувати вдома, на ньому чудово можна дивитися фільми, а підтримка AMD FreeSync дає можливість використовувати його як ігрове рішення. Звичайно, наскільки це дозволяє його невисоке герцювання.

Xiaomi Monitor A27i

  • Діагональ: 27 дюймів
  • Роздільна здатність: 1920х1080 пікселів
  • Матриця: IPS
  • Частота поновлення: 100 Гц

Вирізняється на тлі конкурентів і Xiaomi Monitor A27i. Правда, якщо розробка Philips цікава, в першу чергу, своєю вигнутою конструкцією, то ця модель підкуповує незвичайно високою для недорогих моніторів офісних частотою оновлення 100 Гц, що робить рухи на екрані дійсно плавними.

А ще монітор має заводське калібрування з ΔE<2, підтримує HDR10 та забезпечує охоплення 99% колірного простору sRGB. Він має сертифікований TUV Rheinland фільтр шкідливого для очей синього кольору та захист від мерехтіння. Картину доповнюють сучасні порти HDMI 2.0 та DisplayPort 1.4 на пару із витонченим дизайном моделі та її ультратонкими рамками з трьох сторін від екрану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: