Categories: Ґаджети

8 причин купити смарт-годинник Fitbit замість Apple Watch

Share

Купівля смарт-годинника в наші дні – досить простий процес. З одного боку, є Apple Watch, безперечно кращі і найбільш продавані годинник в світі. З іншого, широкий спектр інших девайсів в усіх цінових категоріях.

Існує великий вибір годинників під управлінням Android Wear, а також високопродуктивні пристрої від таких компаній, як Garmin і Samsung.

І ось не так давно на ринок прибув новий конкурент: Fitbit Versa, смарт-годинник, вартістю 200 доларів, призначені для побутового використання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує безліч причин вибрати Apple Watch, ось 8 факторів зупинити свій вибір на Fitbit Versa.

Fitbit Versa значно дешевший, ніж Apple Watch

Куди ж без порівняння цін. Fitbit Versa коштує 200 доларів, в той час як Apple Watch Series 3 – 329 доларів. Якщо порівняти з першою моделлю: Watch Series 1 коштують 250 доларів – найдешевший варіант від Apple. Це все ще на 50 доларів дорожче, ніж Fitbit Versa.

Fitbit за розміром менше, ніж Apple Watch

Діагональ Versa – 34 мм, що трохи менше, ніж найменші Apple Watch, діагоналі яких 38 і 42 мм відповідно. Варто зазначити, що маленькі смарт-годинник, такі як Fitbit Versa, краще підходять для жіночих зап’ясть.

Fitbit Versa тримають заряд батареї довше, ніж Apple Watch

Заявлений час автономної роботи Fitbit до чотирьох днів. Деякі користувачі смарт-годинника змогли отримати і всі 5 балів. Apple Watch можуть протриматися не більше 18 годин на одному заряді акумулятора.

Для Versa розроблено меншу кількість додатків

У годиннику Fitbit є тільки кілька попередньо встановлених додатків, немає поштового клієнта, електронної пошти, соціальних мереж. Замість цього у них є такі речі, як Starbucks, а також додатки, пов’язані з погодою і медитацією. Немає можливості завантажувати Gmail або Twitter, а це значить, що не треба відволікатися на повідомлення.
У свою чергу, Apple надає безліч додатків і різних сервісів для годин. Знову ж таки, це все особисті переваги, але для багатьох людей, чим менше додатків на годиннику – тим краще.

Fitbit можуть відстежувати менструальні цикли

Співробітники компанії стверджують, що відстеження здоров’я жінок є однією з найбільш затребуваних функцій користувачів Fitbit, і вони представили її в Versa на початку цього місяця. Тепер дівчата можуть використовувати годинник для відстеження менструального циклу. У свою чергу, Apple поки не пропонує аналогічну послугу для Apple Watch.

Versa відстежує сон за замовчуванням

У Fitbit Versa є функція під назвою «Sleep Stages», яка дозволяє стежити за тим, наскільки добре спить людина, якщо годинник при ньому. Також можна встановити розклад сну і перевіряти його середні значення з плином часу. Хоча є кілька сторонніх додатків для відстеження сну в Apple Watch, компанія з Купертіно поки не створила вбудований додаток.

Fitbit оснащений датчиком SpO2, який в майбутньому зможе відстежувати такий стан, як апное уві сні

У минулому році компанія Fitbit представила годинник Versa, оснащені датчиком SpO2, який вимірює рівень кисню в крові. Незважаючи на те, що пристрій не здатний відстежувати інші показники організму, як, наприклад, апное, поява подібних функцій можливо в майбутньому. В Apple Watch є безліч вбудованих датчиків, в тому числі датчик серцевого ритму, акселерометр і гіроскоп, але ніяких інших методів відстеження стану здоров’я немає.

Якщо немає бажання залишити собі Versa, Fitbit пропонують 45-денну гарантію повернення грошей

Fitbit надають 45 днів для повернення годинника, якщо вони не підходять, також гарантію на один рік. Apple, в свою чергу, пропонує тільки 14 днів для повернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024

    Apple припинила випуск iPad 9

    Apple перестане випускати iPad дев'ятого покоління, пише MacRumors. Рішення пов'язане з появою нових планшетів iPad…

    07.05.2024

    Apple представила iPad Pro з екраном OLED та чіпом M4

    "Яблучний" бренд провів захід під слоганом Let Loose 7 травня. Презентація була присвячена анонсу планшетів.…

    07.05.2024

    Перенесення даних на новий Android-смартфон стане значно простіше

    Компанія Google працює над покращеною версією утиліти, яка дозволяє перенести всі дані зі старого Android-смартфону…

    07.05.2024