8 причин купити смарт-годинник Fitbit замість Apple Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купівля смарт-годинника в наші дні – досить простий процес. З одного боку, є Apple Watch, безперечно кращі і найбільш продавані годинник в світі. З іншого, широкий спектр інших девайсів в усіх цінових категоріях.

Існує великий вибір годинників під управлінням Android Wear, а також високопродуктивні пристрої від таких компаній, як Garmin і Samsung.

І ось не так давно на ринок прибув новий конкурент: Fitbit Versa, смарт-годинник, вартістю 200 доларів, призначені для побутового використання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує безліч причин вибрати Apple Watch, ось 8 факторів зупинити свій вибір на Fitbit Versa.

Fitbit Versa значно дешевший, ніж Apple Watch

Куди ж без порівняння цін. Fitbit Versa коштує 200 доларів, в той час як Apple Watch Series 3 – 329 доларів. Якщо порівняти з першою моделлю: Watch Series 1 коштують 250 доларів – найдешевший варіант від Apple. Це все ще на 50 доларів дорожче, ніж Fitbit Versa.

Fitbit за розміром менше, ніж Apple Watch

Діагональ Versa – 34 мм, що трохи менше, ніж найменші Apple Watch, діагоналі яких 38 і 42 мм відповідно. Варто зазначити, що маленькі смарт-годинник, такі як Fitbit Versa, краще підходять для жіночих зап’ясть.

Fitbit Versa тримають заряд батареї довше, ніж Apple Watch

Заявлений час автономної роботи Fitbit до чотирьох днів. Деякі користувачі смарт-годинника змогли отримати і всі 5 балів. Apple Watch можуть протриматися не більше 18 годин на одному заряді акумулятора.

Для Versa розроблено меншу кількість додатків

У годиннику Fitbit є тільки кілька попередньо встановлених додатків, немає поштового клієнта, електронної пошти, соціальних мереж. Замість цього у них є такі речі, як Starbucks, а також додатки, пов’язані з погодою і медитацією. Немає можливості завантажувати Gmail або Twitter, а це значить, що не треба відволікатися на повідомлення.
У свою чергу, Apple надає безліч додатків і різних сервісів для годин. Знову ж таки, це все особисті переваги, але для багатьох людей, чим менше додатків на годиннику – тим краще.

Fitbit можуть відстежувати менструальні цикли

Співробітники компанії стверджують, що відстеження здоров’я жінок є однією з найбільш затребуваних функцій користувачів Fitbit, і вони представили її в Versa на початку цього місяця. Тепер дівчата можуть використовувати годинник для відстеження менструального циклу. У свою чергу, Apple поки не пропонує аналогічну послугу для Apple Watch.

Versa відстежує сон за замовчуванням

У Fitbit Versa є функція під назвою «Sleep Stages», яка дозволяє стежити за тим, наскільки добре спить людина, якщо годинник при ньому. Також можна встановити розклад сну і перевіряти його середні значення з плином часу. Хоча є кілька сторонніх додатків для відстеження сну в Apple Watch, компанія з Купертіно поки не створила вбудований додаток.

Fitbit оснащений датчиком SpO2, який в майбутньому зможе відстежувати такий стан, як апное уві сні

У минулому році компанія Fitbit представила годинник Versa, оснащені датчиком SpO2, який вимірює рівень кисню в крові. Незважаючи на те, що пристрій не здатний відстежувати інші показники організму, як, наприклад, апное, поява подібних функцій можливо в майбутньому. В Apple Watch є безліч вбудованих датчиків, в тому числі датчик серцевого ритму, акселерометр і гіроскоп, але ніяких інших методів відстеження стану здоров’я немає.

Якщо немає бажання залишити собі Versa, Fitbit пропонують 45-денну гарантію повернення грошей

Fitbit надають 45 днів для повернення годинника, якщо вони не підходять, також гарантію на один рік. Apple, в свою чергу, пропонує тільки 14 днів для повернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.