Дешевша гарнітура Apple Vision наступного покоління буде без функції EyeSight, щоб заощадити на вартості

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Поки Apple готується до випуску першої гарнітури Vision Pro на початку наступного року, продуктові команди компанії вже зосереджені на версіях наступного покоління. Марк Гурман з Bloomberg заявив сьогодні, що Apple надає пріоритет розробці дешевшої моделі, навіть за рахунок інших ініціатив, таких як проєкт окулярів доповненої реальності.

Реклама

Очевидно, компанія прагне до цінової позначки в діапазоні $1500-$2500. Одним зі способів, за допомогою якого Apple зможе заощадити на ціні, як повідомляє Gurman, є видалення функції EyeSight, яка використовує зовнішній OLED-дисплей для проєктування зображення виразу обличчя користувача на інших людей.

В останньому випуску свого інформаційного бюлетеня Power On Марк Гурман також повідомив, що Apple в цілому зменшить кількість камер і датчиків у дешевшій гарнітурі, порівняно з Vision Pro, в якості ще одного заходу економії коштів.

Реклама

Функція EyeSight є хорошим кандидатом на скорочення витрат, оскільки вона майже нічого не дає користувачеві пристрою. Функція EyeSight в першу чергу допомагає іншим людям в кімнаті бути в курсі того, що робить користувач Vision Pro. Коли користувач Vision Pro перебуває в режимі занурення, дисплей затуманюється. Коли користувач дивиться на наскрізне відео зовнішнього світу, відображаються його очі.

EyeSight досягається шляхом проєктування тривимірного зображення обличчя та очей користувача на вигнуту ззовні OLED-панель. OLED-дисплей обрамлений лінзоподібним склом, що допомагає створити ілюзію глибини. Vision Pro безперервно відстежує своє положення відносно іншої людини в кімнаті й відтворює відповідну перспективу очей користувача.

Але всі ці передові технології, природно, мають свою ціну. Легко уявити, як Apple могла б значно знизити ціну на матеріали для Vision Pro, якби прибрала EyeSight. Це здається хорошим компромісом. Якщо людина, яка купує гарнітуру, використовуватиме її лише в кімнаті наодинці, вона навіть не помітить, що ця функція відсутня.

Поряд з дешевшою моделлю, Apple також розробляє друге покоління високоякісної гарнітури Vision Pro. Основна увага при розробці цього пристрою буде зосереджена на пошуку способів зробити його легшим і зручнішим у носінні, а також на покращенні характеристик чіпа.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоBloomberg

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ