Ґаджети

Рейтинг найнадійніших виробників відеокарт

Share

Зіткнувшись із купівлею нової відеокарти, ми задаємося питанням, якому виробникові довіритися. Адже цінова політика, підхід до дизайну і надійність відрізняється від бренду до бренду. Швейцарський магазин Digitec Galaxus уже довгий час публікує цікаву статистику про продавані графічні чіпи, збираючи відсоток відмов і час, який йде на ремонт проблемних моделей. Давайте вивчимо її і розберемося, відеокарти якого виробника надійніші.

Надійні виробники відеокарт – рейтинг

Експерти Digitec Galaxus підраховують відсоток карт, які повертають за гарантією протягом перших 24 місяців з моменту купівлі. Якщо буде продано 1000 моделей умовних Palit і протягом двох років магазин отримає повернення або запит на ремонт за 150 з них, то гарантійний бал складе 15%.

Як це не парадоксально, але найменш проблемними виявилися бюджетні виробники, які намагаються брати низькими цінами на тлі лідерів ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найнадійніші відеокарти виробляють такі бренди:

  • Gainward – 0.4%
  • Lenovo – 0.7%
  • Palit – 0.8%
  • PNY – 0.8%
  • Inno 3D – 0.9%

Варто зазначити, що загальний відсоток відмов не надто високий у всіх компаній, хоча, наприклад, карти Gigabyte за статистикою ламаються вдвічі частіше, ніж карти від Palit. Їхній ремонт теж займає набагато більше часу – цьому присвячений окремий список.

Скільки часу займає ремонт відеокарти?

Digitec Galaxus з’ясував, скільки робочих днів у середньому займає опрацювання гарантійного випадку, з моменту надходження карти в сервісний центр до моменту її повернення покупцеві. Тут ситуація виглядає трохи інакше, але знову лідирує Palit, а Gigabyte пасе задніх у кінці рейтингу. Різниця колосальна! У AsRock і Palit питання за гарантією вирішуються за два дні, у Gainward, PNY, Powercolor і Sapphire на це йде трохи більше часу, а в інших… ну ви все самі бачите на картинці.

Звертаємо увагу, що наведені вище результати стосуються тільки швейцарського ринку. Ситуація щодо гарантії в інших країнах може виглядати зовсім інакше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024