Рейтинг найнадійніших виробників відеокарт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зіткнувшись із купівлею нової відеокарти, ми задаємося питанням, якому виробникові довіритися. Адже цінова політика, підхід до дизайну і надійність відрізняється від бренду до бренду. Швейцарський магазин Digitec Galaxus уже довгий час публікує цікаву статистику про продавані графічні чіпи, збираючи відсоток відмов і час, який йде на ремонт проблемних моделей. Давайте вивчимо її і розберемося, відеокарти якого виробника надійніші.

Надійні виробники відеокарт – рейтинг

Експерти Digitec Galaxus підраховують відсоток карт, які повертають за гарантією протягом перших 24 місяців з моменту купівлі. Якщо буде продано 1000 моделей умовних Palit і протягом двох років магазин отримає повернення або запит на ремонт за 150 з них, то гарантійний бал складе 15%.

Як це не парадоксально, але найменш проблемними виявилися бюджетні виробники, які намагаються брати низькими цінами на тлі лідерів ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найнадійніші відеокарти виробляють такі бренди:

  • Gainward – 0.4%
  • Lenovo – 0.7%
  • Palit – 0.8%
  • PNY – 0.8%
  • Inno 3D – 0.9%

Варто зазначити, що загальний відсоток відмов не надто високий у всіх компаній, хоча, наприклад, карти Gigabyte за статистикою ламаються вдвічі частіше, ніж карти від Palit. Їхній ремонт теж займає набагато більше часу – цьому присвячений окремий список.

Скільки часу займає ремонт відеокарти?

Digitec Galaxus з’ясував, скільки робочих днів у середньому займає опрацювання гарантійного випадку, з моменту надходження карти в сервісний центр до моменту її повернення покупцеві. Тут ситуація виглядає трохи інакше, але знову лідирує Palit, а Gigabyte пасе задніх у кінці рейтингу. Різниця колосальна! У AsRock і Palit питання за гарантією вирішуються за два дні, у Gainward, PNY, Powercolor і Sapphire на це йде трохи більше часу, а в інших… ну ви все самі бачите на картинці.

Звертаємо увагу, що наведені вище результати стосуються тільки швейцарського ринку. Ситуація щодо гарантії в інших країнах може виглядати зовсім інакше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.