Найпопулярніші планшети на Android: вибір редакції iTechua

Шукаєте недорогий і бюджетний планшет на Android? У цій статті я поділюся з вами ТОП 5 моделями, які точно варто купити!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Читайте до кінця і дізнаєтеся, який планшет поєднує в собі найкраще співвідношення ціни та якості, а також які функції та особливості роблять їх ідеальним вибором для вашого повсякденного життя. Не пропустіть цей огляд планшетів на Android, щоб дізнатися, який з них стане вашим надійним помічником у роботі та розвагах!

Цей список я склав завдяки щільному вивченню різних рейтингів і реальних відгуків власників на різних інтернет-магазинах.

Планшет Xiaomi Pad 5

Якщо пам’ятаєте, раніше були планшети від Xiaomi з приставкою MI, зараз уже компанія відмовилася від цих складних приставок і планшет називається просто Xiaomi Pad. У Xiaomi Pad 5 є старший брат, а там відповідно і процесор потужніший, і модуль 5G зв’язку, сканер відбитка пальця, більше динаміків, камера цікавіша. Але він і дорожчий, тому ми розглянемо не PRO-версію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І так, зовнішній вигляд дуже схожий на смартфон Xiaomi MI 11 Lite 5G, планшет має стильний і привабливий вигляд. Матова задня частина із пластику не залишає відбитків на поверхні, колір доступний на вибір сірий і білий. Краще брати білу версію, на ній взагалі не видно відбитків, на відміну від сірої.

Екран у нас 11 дюймів, IPS, з роздільною здатністю 1600 на 2560, з частотою оновлення екрану 120 Гц, а це значить, що переглядати контент буде зручно і плавно. У налаштуваннях є можливість поміняти герцовку з 120 на 60, і поміняти режими дисплея і передачі кольору: стандартний, яскравий і насичений.

Основний модуль камери на 13, фронталка на 8. Фотографії для планшета виходять непогані, також цілком зійде для дзвінків по відеозв’язку. Все-таки камерою в планшеті мало хто користується, якщо нам потрібно щось зафіксувати, ми завжди машинально дістанемо смартфон, де б ми не були, вдома або на вулиці.

Щодо батареї отримуємо цілих 8720 мАг. Планшет тримає до 7 годин роботи, але оскільки у нас тут і 120 ГЦ, це все сильно впливає на розряд. Якщо поставити в налаштуваннях 60 ГЦ і користуватися помірно без фанатизму, то вистачити може і на 10 годин. У комплекті поклали адаптер зарядки на 22 ВТ.

Під капотом за роботу відповідає 860 Snapdragon, а це процесор від 2019 року, і вважається флагманським. Тому всі ігри та додатки взагалі не зависають, немає троттлінгу, гарне поєднання оперативної пам’яті (6ГБ) та процесора дають відчутний та класний результат, запасу даних характеристик повинно вистачити на 3 роки використання щонайменше без будь-яких лагів.

У підсумку ми маємо за орієнтовні 15 тисяч гривень швидкий, плавний, приємний за дизайном планшет. Підійде для ігор, для Youtube, та в принципі для будь-яких завдань, які можна взагалі вирішити на планшеті. Є мультіоконность, так як тут стоїть спеціальна версія MiUI для планшетів, Планшет зійде в якості і читалки, і малювалки, правда стилус коштує не дешево до цієї моделі. Також засмутила відсутність слота під сім-карту, ну ось як взагалі це припустимо, адже не завжди ми перебуваємо в радіусі Wi-Fi, також відсутній GPS-модуль, слот під SD-карту, хоча є комплектації на 256 ГБ, у такому разі флеш-картка, у принципі, то й не потрібна. Відсутній також роз’єм для навушників 3.5 Jack, тут тільки бездротові навушники або з роз’ємом Type-C.

Планшет Redmi Pad

Бюджетна і цікава модель, варто звернути увагу. А саме Redmi Pad

Сам планшет має крутий вигляд, а це цілісний корпус з дизайном преміального рівня. Корпус і гойдалки гучності зроблені з цільного алюмінію. Чимось скидається на iPad Air 4. Планшет зручно тримати в руках, має гострі грані, але це ніяк не заважає. Вага планшета 445 грам, в принципі досить легкий.

Екран з діагоналлю 10.61, з роздільною здатністю 2000 на 1200, з частотою екрану в 90 Гц, матриця IPS.

Сканера відбитка пальця тут немає, вам доведеться вводити або графічний ключ, або пін-код. Але тут є програмне розпізнавання обличчя, яке працює, на жаль, не дуже, особливо в умовах слабкої освітленості.

Планшет працює на MiUI 13 на базі 12-го Android, тут також є поділ екрана, управління жестами, виклик обраних додатків знизу екрана.

За роботу всього цього відповідає процесор MediaTek Helio G99. В принципі не поганий процесор, який досить потужний, без троттлінга. Відмінно підійде для перегляду мультимедіа, веб-серфінгу, ігор і читання книг. На вибір доступні варіанти з 3, з 4 і з 6ГБ оперативної пам’яті.

Як на мене, найоптимальніший варіант із запасом – це модифікація 6/128. Таких параметрів має вистачить надовго. Тут присутній лоток для MicroSD карт, можна збільшити пам’ять у разі потреби. Як і у версії Xiaomi Pad 5 відсутній GPS-модуль, роз’єм для навушників. Тільки Type-C роз’єм. Передбачається підключення по Bluetooth або Type-C навушники.

Батарея тут солідна на 8000 мАг. Вистачає в середньому на 5-6 годин активного використання. У комплекті отримуємо при покупці зарядний блок живлення на 22,5 Вт, хоча планшет може споживати тільки 18 Вт. Повна зарядка займає 4 години, що не мало. Тому залишаємо планшет на ніч на зарядку.

У підсумку ми отримуємо, за невеликі гроші, а саме 8-10 тисяч гривень, бюджетний, спритний планшет для повсякденних завдань, для яких планшет, власне, і потрібен. Перегляд фільмів, серіалів, гортання стрічок, читання книг. Крутий дизайн, 90 ГЦ частота екрана, чотири динаміки по два з кожного боку з підтримкою Dolby Atmos. З мінусів: відсутність сім-карти, GPS-модуль і роз’єму для навушників.

Планшет HUAWEI MatePad 11

Наступний у нашому рейтингу планшет від компанії Huawei на власній оболонці Harmony OS. Версії 2.0. З підтримкою стилуса, клавіатури та миші.

Також є Pro версія, але ми поговоримо про молодшу версію Huawei MatePad 11, ми отримуємо приємний, тактильний планшет. Задня кришка із пластику, планшет не мазкий. Рамка ж зроблена з алюмінію. Придбати можна у двох кольорах: оливковий зелений і сірий матовий.

Дисплей тут діагоналлю 10.95, з роздільною здатністю 2560 на 1600 з частотою оновлення 120 ГЦ. Кольори насичені, яскраві, дисплей взагалі шикарний. У налаштуваннях є можливість знизити герцовку, також є темний режим, режим підстроювання під освітлення.

Батарейка на 7250 мАг. Якщо користуватися помірно – до 10 годин, якщо проявляти активність – до 7 годин. А це активний, на всій яскравості перегляд фільмів, YouTube, музика. У комплекті адаптер на 22,5 Вт. Тому зарядити вдасться за 1 год 40 м.

Камера основна на 13, фронталка на 8 МП. Фотографії виходять при хорошій освітленості більш-менш, якщо темно – то вже зовсім не дуже. Планшет вміє знімати відео в 4К, 30к/с. І 1080 в 30 і 60 кадрів відповідно. Фронталка звичайної якості для планшетів.

Оперативна пам’ять у планшеті 6 ГБ, без можливості вибору. А на вибір тільки постійна пам’ять, на 64, на 128 або на 256 ГБ.

Процесор стоїть тут флагманський Qualcomm Snapdragon 865, який тягне взагалі все без жодних гальм.

Планшет працює на базі Harmony OS 2.0, по ідеї це трохи перероблена EMUI, зі своїми “авторськими” фішками. Система плавна. Чимось нагадує iOS на iPad’ах. Як і раніше, тут немає Google-сервісів. Але є вже багатий додатками APK Gallery. Також є підтримка мультивікон.

Отже, за підсумком ми отримуємо соковитий екран, з відмінною роздільною здатністю і високою деталізацією. Підтримка стилуса, клавіатури, мишки. Відносно прийнятна ціна. Шустрий і плавна операційна система, якщо хочете спробувати щось новеньке, то відмінний варіант. Непоганий звук Harmon Kardon, живуча батарейка. З мінусів відсутність Google сервісів, немає 3.5 роз’єму для навушників, немає підтримки сім-карти.

Планшет Lenovo Tab M10

Це бюджетний планшет від компанії Lenovo зі спокійним і відносно строгим дизайном. Планшет більше позиціонується як такий домашній, для всієї родини. Не ігровий, скоріше просто для мультимедіа. Корпус планшета виконаний з металевого оздоблення, а саме задня кришка – це шматок алюмінію, загалом приємний на дотик. Доступний сірий і сріблястий колір для покупки. Досить тонкі рамки навколо екрана. Також ми отримуємо два динаміки, рознесені по протилежних сторонах. Звук – Dolby Atmos, орієнтований на перегляд фільмів, серіалів, музики. Звучить гідно і насичено.

Фронтальна камера тут на 5, а основна на 8 МП. За гарної освітленості знімки виходять непогані. Але загалом завдання камери в цьому планшеті більше для відеодзвінків з рідними і друзями, або на крайній випадок сфотографувати якийсь документ.

10-Дюймовий екран IPS, з хорошою передачею кольорів і насиченості. Але ось максимальної яскравості на вулиці, на сонці може не вистачати. Планшет все-таки більше для домашніх справ, тому яскравість у квартирі буде достатньо.

Батарейка на 5000 мАг. Якщо планшет просто лежить і не використовується, в режимі очікування батарейка практично не витрачається. При активному ж використанні на поній яскравості вистачає на 5-6 годин. Повністю зарядити планшет можна в середньому за 2 год 45 м.

Під капотом за роботу відповідає тут: MediaTek Helio P22T, загалом система працює нормально. Важкі ігри, найімовірніше, не для цього планшета, але загалом ігри зараз настільки оптимізовані, що при бажанні можна запустити і пограти у що завгодно.

Є варіанти на 2 або 4 ГБ ОЗП, звісно ж краще вибрати другий варіант із запасом. На варіацію з 2 ГБ ОЗП, скаржаться користувачі, що планшет доволі сильно гальмує і не тримає додатки у фоні.

У підсумку відмінний планшет для розваг, а саме для перегляду фільмів, відеодзвінків, читання книжок, наприклад PDF в 10 дюймовий відмінно влазить без зайвого зуму. З мінусів, батарейка могла б бути трохи більшої ємності, немає слота під сім-карту.

Планшет Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Планшет від південнокорейської компанії, а саме Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10 позиціонує себе як відносно недорогий пристрій, збалансований за співвідношенням ціна, якість.

Алюмінієвий корпус, приємний дизайн, чимось схожий на iPad Air 4. Кольори на вибір, такі як: рожевий, синій і чорний. Середні рамки навколо екрана, не надто вузькі, щоб не зачіпати екран, і не надто жирні.

Аксесуари, такі як чохол, припустимо, коштують зовсім недешево, як і в Apple, якщо говоримо про оригінальні, але добре, що можна знайти і не оригінальний чохол для нього. У комплекті тут є стилус S Pen, взагалі для планшетів це рідкість, зазвичай доводиться окремо докуповувати іноді за нерозумні гроші.

Дисплей тут з діагоналлю 10.4 з матрицею TFT, з роздільною здатністю 1200 на 2000. Для когось може здатися, що впровадження такої матриці TFT крок назад, але і ціна нижча, тому й отримуємо певний баланс. Дисплей непоганий, але трохи не вистачає яскравості. Але в домашніх умовах цілком зійде.

Батарея тут на 7040 мАг. При помірному використанні може дотягнути до 10-11 годин, при активному навантаженні 5-6 годин. У принципі абсолютно стандартна ситуація. У комплекті йде швидка зарядка на 15 Вт, загальний час зарядки при цьому становить 2 години.

Під капотом тут 8-ядерний Exynos 9611. Вбудованої оперативної пам’яті 4 ГБ. Є можливість розширити постійну пам’ять через слот під MicroSD. Загалом планшет працює швидко, немає гальм під час використання, додатки працюють оперативно.

Камера в планшетах стоїть скоріше для галочки і має формальний ефект. Тут ми маємо основну на 8 МП, і фронталку на 5. Фотографії виходять звичайними і звичними для планшетів.

У підсумку ми отримуємо за умовні 15 тисяч гривень відмінний планшет, який добре зібраний, має пристойний зовнішній вигляд. Наявність стилуса в комплекті, наявність сім-карти.

З мінусів: не дуже яскравий екран, TFT матриця, через те, що це бренд Samsung ціна може здатися дещо завищеною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.