Найкращі Windows-ноутбуки для заміни Apple MacBook Pro у 2022 році

Можете вибирати будь-який з них, і ви точно не пошкодуєте

Топовий Apple MacBook Pro вибирають багато професіоналів, які працюють у творчій сфері. Проте на ринку чимало ноутбуків на Windows, які цілком можуть скласти конкуренцію.

Експерти порталу PC Magazine представили добірку 10 моделей ноутбуків на операційній системі Windows, які точно підійдуть тим, хто займається обробкою відео, фото, дизайном, малюванням та ін.

Звертаємо вашу увагу, що рейтинг складено журналістами американського видання з урахуванням моделей, які продаються в їх країні. Українські реалії можуть відрізнятись від представленої картини.

Найкраща альтернатива 13-дюймовому MacBook Pro

Dell XPS 13 OLED (9310)

Цей тонкий і маленький ноутбук безперечно вам сподобається завдяки OLED-дисплею з роздільною здатністю 3,5К, приємним дизайном і відмінною продуктивністю в робочих програмах. В іграх, щоправда, FPS тут не такий великий. Порадує вас новинка також звуком та міцним корпусом. Тим не менш, потрібно при покупці бути готовим до не дуже хорошої продуктивності (через OLED-технології), відсутності опції мобільного широкосмугового доступу LTE і всього двом портам Thunderbolt 4.

Найкраща альтернатива 14-дюймовому MacBook Pro

HP Spectre x360 14

Цей ноутбук-трансформер вважається одним з найкращих за рахунок OLED-дисплея (із співвідношенням сторін 3:2) та продуманого дизайну. Також вам будуть доступні зручні поєднання клавіш і утиліти, стилус і чохол, що перезаряджається, непогана продуктивність (при виконанні будь-яких завдань, крім ігрових). З мінусів пристрою фахівці виділили відсутність HDMI та LTE.

Найкраща альтернатива 16-дюймовому MacBook Pro

Dell XPS 17 (9720)

Модель працює на новітньому процесорі 12-го покоління Alder Lake у зв’язці з продуктивною відеокартою GeForce RTX 3060. Також при покупці ви отримуєте сенсорний 17-дюймовий дисплей з роздільною здатністю в 4К і чотири порти Thunderbolt 4. З мінусів моделі – її вартість, відсутність OLED-дисплеєм, погана веб-камера з роздільною здатністю 720p, наявність портів USB-С.

Найкраща альтернатива для бізнес-завдань

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 (2022)

Переважає більшість інших ноутбуків ця модель за рахунок сучасного процесора 12-го покоління та досить якісної веб-камери. З інших переваг ThinkPad X1 Carbon Gen 10 виділяються роз’єми USB-A, HDMI, Thunderbolt 4, зручна клавіатура, дисплей з OLED-матрицею і роздільною здатністю 4К, хороша продуктивність і автономність. При цьому ноутбук не підтримує 5G, немає у нього слота для SD або MicroSD.

Найкраща альтернатива для художників

Microsoft Surface Laptop Studio

Потрібно відзначити, що продуктивність тут все ж таки не найкраща у своєму класі, навіть незважаючи на Core i7 і RTX 3050 Ti. Тим не менш, ви отримаєте висувний сенсорний екран з частотою оновлення 120 Гц, прекрасну клавіатуру, інноваційну сенсорну панель, відмінну автономність і підтримку цифрового стілусу. Крім цього, у Microsoft Surface Laptop Studio всього два USB-порти.

Найкраща альтернатива для тих, хто обробляє фото та відео

Asus Vivobook Pro 16X OLED

Це приваблива модель завдяки OLED-екрану з роздільною здатністю 4К та широким кольоровим охопленням, швидкому процесору Ryzen 9, тривалому часу автономної роботи та гарному тачпаду. При цьому потрібно бути готовим до того, що відеокарта GeForce RTX 3050 Ti може не впоратися із найсерйознішими професійними завданнями, а USB-C не підтримує Thunderbolt.

Найкраща альтернатива середнього рівня

Dell XPS 15 OLED (9520)

Ви отримаєте блискавичну продуктивність за рахунок нового процесора Intel 12-го покоління. Також Dell XPS 15 OLED (9520) оснащений сенсорним OLED-екраном з роздільною здатністю 3,5К, слотом для SD-карти. Працювати на ноутбуці ви зможете цілий день без заряджання, до того ж у вас буде зручна клавіатура і великий тачпад. Серед мінусів лептопа – слабка GeForce RTX 3050 Ti та веб-камера, наявність тільки портів USB-C.

Найкраща альтернатива для виконання серйозних творчих завдань

HP ZBook Studio G8

Цей ноутбук оснащений чудовим сенсорним 4К-екраном, потужним процесором Core i9 з відеокартою RTX 3070, а також RGB-клавіатурою. Крім того, ви отримуєте і непоганий звук. Однак тут підтримується Wi-Fi 6 замість 6E, не можна використовувати одночасно Mini DisplayPort і HDMI, досить невеликий обсяг оперативної та постійної пам’яті.

Найкраща альтернатива для робочих станцій

Dell Precision 5560

Ця тонка модель відрізняється сенсорним екраном із співвідношенням сторін 16:10, міцним корпусом, досить невеликою вагою, гарною поточною продуктивністю для тонкої робочої станції, наявністю портів Thunderbolt 4 і слота для SD-карт. Але при цьому коштує такий лептоп дорого і він не має версії з OLED-дисплеєм.

Найкраща альтернатива для професіоналів, які також люблять ігри

Razer Blade 15 Advanced Model (2022)

Завдяки процесору Intel Alder Lake та відеокарті Nvidia RTX 3070 Ti ви отримаєте високу продуктивність у всіх іграх. Крім того, вам будуть доступні QHD-дисплей з частотою оновлення 240 Гц, безліч портів, веб-камера з роздільною здатністю 1080p, топовий тачпад. Але час роботи без підзарядки у цієї моделі є досить посереднім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.