Apple задумала знищити свій міні-планшет, замінивши його на суперсучасний iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В найближчому майбутньому Apple може відмовитися від iPad mini на користь нового iPhone з великим складаним дисплеєм. Компанія вже працює над ним і навіть запатентувала кілька варіантів його дизайну.

Компанія Apple може згорнути виробництво і продаж планшетного комп’ютера iPad mini. За даними порталу The Verifier, в недалекомк майбутньому він поступиться місцем ще одному смартфону iPhone, якого ще не було в лінійці компанії.

На заміну iPad mini може прийти iPhone зі складаним екраном. В цьому плані Apple не зробить революцію – перший серійний смартфон з гнучким дисплеєм був показаний ще в лютому 2019 року і ним став – Samsung Galaxy Fold першого покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заміна iPad mini на смартфон не позбавлена логіки. В розкладеному вигляді екран майбутнього девайсу можна буде порівняти з дисплеєм найсучаснішого iPad mini п’ятого покоління зразка березня 2019 року – 7,9 дюйма.

Тобто Apple зможе вмістити дисплей приблизно таких же габаритів в більш компактний корпус за рахунок можливості складання і більш тонких рамок по периметру матриці.

Переваги і недоліки

Заміна iPad mini на складаний iPhone може бути вигідна кінцевим споживачам. Вони отримають пристрій «два в одному» – і планшетний комп’ютер, і смартфон. При наявності у майбутнього гаджету додаткового екрану великих розмірів для взаємодії з пристроєм навіть не доведеться постійно розкладати його, як це реалізовано в Samsung Galaxy Z Fold 2 (друге покоління Galaxy Fold).


З іншого боку, купуючи два окремих пристрої в єдиному корпусі, покупцеві доведеться заплатити за кожен з них. За попередніми даними, на старті продажів складаний iPhone у версії з 8 ГБ оперативної пам’яті і накопичувачем на 256 ГБ буде коштувати в межах $ 1500 (42 199 за курсом на 13 листопада 2020 р.) на території США. Для прикладу, базова версія смартфона iPhone 12 Pro Max в США коштує $ 1099 (30 919 гривень), А iPad з 64 ГБ пам’яті і без LTE оцінюється в $ 399 (11 225 тисяч гривень.), що в сумі дає приблизно ті ж $ 1500. Згаданий Samsung Galaxy Z Fold 2 без урахування знижок і акцій оцінюється в $ 2000. (56 265 гривень) В США.

Apple не коментує інформацію про існуючу роботу зі створення складного iPhone, але тому є ряд непрямих підтверджень. За даними порталу Macrumors, ще в лютому 2020 року вона запатентувала пристрій зі складним корпусом і шарнірним механізмом на місці згину. У червні 2020 року з’явився ще один патент, який демонструє один з варіантів дизайну майбутнього гаджета компанії.

У вересні 2020 року інсайдер Ice Universe, який регулярно публікує достовірну інформацію про новинки Apple, повідомив, що вона готується замовити у Samsung виробництво великої партії складаних дисплеїв. На момент публікації матеріалу не було відомо, чи була укладена угода, але в разі підписання контракту поставки повинні початися протягом найближчого року.

Швидку появу складаного гаджету Apple передрікає ще один відомий інсайдер – Джон Проссер (Jon Prosser). Ще в червні 2020 року він написав у своєму Twitter, що у Apple вже є прототип такого пристрою, але уточнив, що появу серійної версії слід чекати не раніше другої половини 2021 року.

З ким доведеться конкурувати Apple

Протягом 2019 і 2020 років багато відомих виробників приступили до виробництва складаних смартфонів. Компанія Samsung має в своєму розпорядженні три моделі – Galaxy Fold, його нащадок Galaxy Z Fold 2 і розкладачка Galaxy Z Flip.

У листопаді 2019 року компанія Lenovo під брендом Motorola випустила розкладачку RAZR 2019, виконану в стилі оригінальної і колись дуже популярної в Європі RAZR V3 зразка початку XXI століття.


Не відстає і компанія Huawei зі своїми двома поколіннями смартфона Mate X. Над своїм гнучким смартфоном працює і компанія Xiaomi, але на 13 листопада 2020 року він ще не був готовий.

Навіть компанія Microsoft спробувала захопити частину нового ринку зі своїм Android-смартфоном Surface Duo, анонсованим восени 2019 року, але вийшов він лише через рік.


Однак в цьому пристрої замість одного гнучкого дисплея встановлено два звичайних, плюс сам по собі він має цілу купу апаратних проблем і поки не може похвалитися високими продажами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.