Фотоапарати від Panasonic можна перетворити в веб-камери

Фотоапарати від Panasonic можна перетворити в веб-камери
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії Fujifilm і Canon вже створили спеціальні утиліти, за допомогою яких їх фотоапарати можна перетворити в веб-камери, а тепер до цієї ініціативи приєдналася і Panasonic.

Коли під час самоізоляції різко зріс попит на веб-камери в зв’язку з відсутністю інших способів спілкування як з друзями, так і з колегами, компанії-виробники бездзеркальних цифрових фотоапаратів почали створювати програмне забезпечення, яке дозволило б користувачам використовувати їх пристрої в якості веб-камер. Першою була Canon, за нею Fujifilm, а тепер і Panasonic. З найбільш популярних залишилася тільки компанія Nikon.

Утиліта від Panasonic під назвою Lumix Streaming вийшла в якості бета-версії, але потрібно розуміти, що це лише lite версія вже існуючого продукту Panasonic Lumix Tether, що працює під Windows 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фотоапарати від Panasonic можна перетворити в веб-камери

У Lumix Streaming немає інструментів, за допомогою яких можна обробляти зображення і інших «зайвих» функцій. Програма орієнтована виключно на потокову передачу відео. В результаті виходить дуже якісна картинка (наприклад, Lumix S1H здатна знімати відео у форматі 6К) і єдиною проблемою залишається тільки забезпечити достатній для передачі такого об’ємного відео каналі інтернету.

Утиліта Lumix Streaming доступна абсолютно безкоштовно на сайті компанії Panasonic, але працює вона тільки на комп’ютерах з Windows 10. Перш ніж використовувати її, необхідно перевірити, чи у використовуваної користувачем камери встановлена ​​остання доступна прошивка.

Заявлена ​​сумісність з наступними моделями:

  • DC-S1H;
  • DC-S1R;
  • DC-S1;
  • DC-GH5S;
  • DC-G9;
  • DC-GH5.

Можливо в майбутньому цей перелік доповниться і іншими пристроями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.