Для українських водіїв підготували черговий неприємний сюрприз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для українських водіїв підготували черговий “сюрприз”, який не сподобається більшості. Так, тепер водіям стане важче оскаржити штраф, який виписала їм патрульна поліція, їм потрібно буде заплатити за розгляд своєї справи судовий збір.
Відповідну заяву оприлюднила юридична компанія “Дорожній адвокат” в Facebook.

Українським водіям дуже часто підкладають якусь “свиню”, яка змінює їхнє життя. І мова, найчастіше, йде про штрафи, які виписують їх патрульні за порушення правил дорожнього руху. Водіїв постійно попереджають про ряд змін, які їм доводиться дотримуватися.

Тепер водії, який отримали штраф за порушення правил дорожнього руху від співробітників патрульної поліції, не зможуть так просто оскаржити його. З цього моменту всі водії повинні будуть заплатити судовий збір. Варто підкреслити, що раніше Верховний Суд такого не вимагав і виходячи з його постанови від 13 грудня 2016 року, за оскарження штрафу від патрульної поліції не потрібно було платити судовий збір.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але тепер водіям буде складніше це зробити, так, як 18 березня 2020 року Верховний суд істотно змінив правову позицію і зробив дуже неприємний висновок. Тепер, якщо водій захоче оскаржити виписаний патрульною поліцією штраф, йому потрібно буде сплатити судовий збір в розмірі 420 гривень. У суді наголосили, що така постанова вже на законних підставах вступила в дію і її вже оскаржити ніяк не можна.

Якщо українським водіям випишуть штрафи за порушення правил дорожнього руху, і вони захочуть їх оскаржити, їм потрібно буде оплатити 420 гривень судового збору. І це при тому, що середні штрафи від патрульної поліції складають від 170 до 425 гривень.

Автомобільний юрист Володимир Караваєв додав, що якщо водій зможе виграти справу, то йому повинні будуть відшкодувати фінансові втрати у цій справі. Але знаючи, що справу можуть розглядати досить довго, а після того, як суд висуне перше рішення може послідувати апеляція, то чекати матеріальну компенсацію доведеться довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.