Німеччина подвоїть субсидії на електромобілі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Німеччина планує вдвічі збільшити субсидії покупцям електромобілів протягом п’яти років, починаючи з 2020 року. Про це йдеться в урядовому документі, зміст якого стало відомо Reuters. Субсидії повинні прискорити перехід на екологічно чисті транспортні засоби.

У документі запропоновано збільшити субсидії на гібриди з 3000 до 4500 євро, а у разі, якщо електромобіль коштує понад 40 000 євро їх розмір зросте до 5000 євро.

Уряд хоче, щоб до 2030 року на дорогах було 10 мільйонів електромобілів — це частина програми, покликаної змінити сприйняття німецького автопрому як відстаючого в процесі електрифікації від США і Китаю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про увагу, яку держава приділяє цій темі, говорить той факт, що канцлер Ангела Меркель (Angela Merkel) виступила з промовою на заводі Volkswagen в Цвіккау, де починається серійне виробництво електромобіля ID.3 вартістю близько 30 000 євро.

«Тепер ми можемо сказати, що Цвікау є опорою сьогоднішнього німецького автопрому і його майбутнього, — сказала пані Меркель. – Наше завдання як політиків полягає в тому, щоб створити основу, на яку можуть спертися технологічні інновації».

За словами канцлера, до 2035 року уряд інвестує 3,5 мільярда євро в будівництво зарядних станцій для електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.