Представлений Mazda MX-30 — перший електромобіль японського виробника

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Mazda сьогодні представила дуже важливий для себе автомобіль. Модель MX-30 є першим електромобілем японського виробника.

Зовні машина хоч і схожа з CX-5, Mazda 3 і іншими новітніми моделями виробника, все ж має безліч відмінних рис, завдяки яким MX-30 не можна сплутати ні з якою іншою машиною компанії.

Це стосується і передньої оптики і задніх ліхтарів, і пропорцій кузова, і незвичайних дверей. Як можна бачити, задні двері тут зовсім невеликі і відкриваються в протилежну сторону, зовсім як у легендарній RX-8. Mazda називає таке рішення Freestyle Doors.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усередині MX-30 продовжує бути одночасно і схожою на новітні моделі Mazda з ДВС, і при цьому відрізнятися від них у багатьох деталях. Приміром, на електромобілі дебютував додатковий екран для управління клімат-контролем і іншими функціями авто, тут з’явилися крісла з оббивкою з перероблених матеріалів, а на зміненому центральному тунелі з’явилися вставки з пробки.

Габарити машини типові для гольф-класу: 4395 х 1795 х 1570 мм при колісній базі в 2655 мм. Ємність акумулятора за сучасними мірками невелика — 35,5 кВт·год, що натякає на суто міське використання машини. Пробіг по циклу WLTP заявлений рівним 210 км. електродвигун розташований на передній осі і видає 142 к. с. і 264 Нм крутного моменту. Даних про розгоні немає, але і так зрозуміло, що машина не вразить показниками, хоча і явно буде динамічніше тієї ж Mazda 3.

Даних про ціну поки немає. Очікується, що у Великобританії машина буде коштувати близько 30 000 фунтів стерлінгів (965,5 тис грн). Продажі стартують у другому півріччі наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.