iOS проти Android: Експерти дали відповідь що краще обрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось уже кілька років дві операційні системи домінують на ринку смартфонів. З одного боку, Apple з iOS, з іншого – Google з Android. Два гіганта інтернету, які також домінують на ринку мобільних телефонів. Дві американські компанії, які однаково успішними, але переслідують різні концепції.

iOS: переваги

З iOS все відбувається з одного джерела. Тому апаратне і програмне забезпечення ідеально гармонують один з одним. Суворі правила в iTunes гарантують, що додатки для пристроїв iOS таких, як iPhone, будуть особливо приємними і інтуїтивно зрозумілими для користувача. Тому що під час розробки повинні дотримуватися суворих правил.

Apple вважається зразковим з точки зору шифрування і захисту даних. Наприклад, для iCloud існує двохфакторна аутентифікація. Оновлення також є зразковими. І в цій категорії операційна система Apple виграє. Оскільки відповідні оновлення можуть також підтримувати старі пристрої в актуальному стані набагато довше. Наприклад, iPhone 4 залишався повністю оновленим протягом повних чотирьох років. Ось огляд найбільш важливих переваг iOS:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Апаратне і програмне забезпечення з одних рук.
  2. Строго перевірені, особливо прості у використанні програми.
  3. Приклад з точки зору шифрування і захисту даних.
  4. Навіть після багатьох років оновлень.

iOS: недоліки

Природно, є ряд переваг і той чи інший недолік. Багатьох користувачів особливо лякає висока ціна покупки продуктів Apple, для яких доступна тільки одна операційна система.

Той факт, що все виходить з єдиного джерела, також має не тільки позитивні, але і негативні сторони. Це означає, що інновацій і свіжим ідеям тут важче утвердитися. Різноманітність додатків, особливо безкоштовних додатків не так велико під iOS, як під Android через жорсткі обмеження. Багато користувачів також скаржаться на те, що пристрої Apple недостатньо сумісні з іншими пристроями. Основні недоліки iOS:

  1. Доступно тільки на дорогих пристроях Apple.
  2. Мало місця для інновацій ззовні.
  3. Менше (безкоштовних) додатків.
  4. Недостатня сумісність пристрою.

Android: переваги

Android є безперечним лідером ринку, але це вже не просто віддані шанувальники, які ще не повністю переконані в перевагах операційної системи Google. Так які ж позитивні сторони це має?

З одного боку, звичайно, значно більша гнучкість. Android працює на смартфонах різних виробників. Він також представлений на планшетах, розумних годинниках і різних гаджетах. Оскільки це відкрита операційна система, Android не тільки виграє від інноваційних переваг Google, але і виробники обладнання, такі як Samsung, Huawei або Sony, також вносять свій внесок.

Інтерфейс пристроїв також може бути розроблений більш індивідуально. У магазині Google Play також є більш широкий вибір додатків через більш м’яких положень. І останнє, але не менш важливе, Android-смартфони набагато дешевше. Ось переваги Android в двох словах:

  1. Більша гнучкість і великий вибір пристроїв.
  2. Відкрита операційна система.
  3. Настроюваний користувальницький інтерфейс.
  4. Велика розмаїтість додатків.

Android: недоліки

Як і у випадку з iOS, виявляється, що деякі переваги можуть також стати недоліками. Це відноситься, наприклад, до того факту, що це відкрита операційна система, вихідний код якої знаходиться у вільному доступі кожному програмісту.

З одного боку, це дозволяє впроваджувати інновації, але з іншого боку, безпеку користувачів також знаходиться під загрозою. Це також відноситься до додатків. Apple також має перевагу, коли справа доходить до оновлень. Оскільки вони залежать від виробника пристрою для Android, вони можуть сильно відрізнятися. Ось огляд основних недоліків Android:

  1. Велика вразливість через уразливості безпеки.
  2. Додатки менш контрольовані.
  3. Непослідовні поновлення.
  4. Часто не так гармонійно, як продуктивність Apple.

Висновок: обидві системи мають свої сильні і слабкі сторони

Так який же результат? Можна сказати, що нічия. Тому що один факт: обидві системи мають свої сильні і слабкі сторони. У той час як Apple пропонує узгоджений загальний пакет по відповідно високою ціною, Android переконує вищим рівнем інновацій при більш сприятливих умовах.

IOS явно попереду з точки зору оновлень, в той час як Android має більшу різноманітність з точки зору додатків. В кінцевому рахунку, користувач повинен вирішити для себе, які аспекти найбільш важливі для нього особисто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.