Сумна статистика. Google розкрила реальну популярність різних версій Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google вже давно не оновлювала свою статистику по популярності різних версій операційної системи Android на сайті для розробників. Однак тепер, раптово, свіжа статистика була розкрита.

Раніше Google публікувала дані щомісяця, однак в кінці 2018 року припинила цю практику і, врешті-решт, повністю видалила відповідну діаграму з табличкою зі свого сайту. Як же здивувалися китайські джерела, коли виявили знайому діаграму і таблицю на старому місці. Щоб побачити статистику звернень в Google Play на 10 квітня 2020 року потрібно змінити мову інтерфейсу на китайську. 

Відзначимо, що статистика виглядає трохи підозріло. Версії Android з часткою ринку менше 0,1% не відображаються в ній. І як можна помітити, в діаграмі і табличці не присутній Android 10. З цього можна зробити висновок, що Android 10 займає менше 0,1%. При цьому найпопулярнішою виявилася Android 8 Oreo з часткою 28,3%, потім йде Android 7 Nougat з 11,4% і Android 6.0 Marshmallow з 16,9%, а на частку Android 9 Pie доводиться лише 10,4%. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google також надає статистку з так званим «кумулятівним розподілом» в Android Studio , де показується, який відсоток пристроїв на ринку працює з Android версією не нижче обраної. За даними звідти, під Android 10 зараз працює 8,2%. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.